Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » 45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες
45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες

45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες

Μία νέα δράση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε Περιφέρειες που χρήζουν ενίσχυσης των επιδόσεών τους  στην έρευνα και τεχνολογική πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠ και τη ενική ραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο αρχικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός της δράσης είναι 45 εκ ευρώ δημόσιας δαπάνης, ποσό που δύναται να αυξηθεί στα 54 εκ ευρώ.

Στόχος της ς είναι η ενίσχυση της δυνατότητας των ερευνητικών φορέων να υλοποιήσουν ερευνητικά έργα υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αναπτυξιακής σημασίας στις σχετικές Περιφέρειες.

Τα ερευνητικά έργα της παρούσας προκήρυξης θα υλοποιηθούν από Πανεπιστήμια, , Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (ΕΠΙ) και Ερευνητικά Κέντρα-Ινστιτούτα στις αντίστοιχες Περιφέρειες εμπλουτίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά και ενδυναμώνοντας ή επεκτείνοντας τις υφιστάμενες υποδομές και εξοπλισμό.

Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι:  Βόρειο , Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Ιόνια ησιά, ότιο , Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπεται να κατανεμηθούν 13 εκ. € (15,6 εκ. € με δυνατότητα αύξησης 20%), 12 εκ. € (14,4 εκ. €) στην Ήπειρο, 8 εκ. € (9,6 εκ. €)  στο Βόρειο Αιγαίο, 4 εκ. €  (4,8 εκ. €) στη Δυτική Μακεδονία και 3 εκ. € (3,6 εκ. €) στη Στερεά Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και εντάσσεται στη ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για την στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ερευνητές και επιστήμονες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση