Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » 2015: Η τεχνολογία θα αλλάξει τη ζωή μας!
2015: Η τεχνολογία θα αλλάξει τη ζωή μας!

2015: Η τεχνολογία θα αλλάξει τη ζωή μας!

Το 2014 είδαμε, από τεχνολογικής πλευράς, να αλλάζουν το πάντα. Η φτήνυνε, τα gadget έγιναν πολύ προσιτά και βρήκαν το δρόμο τους προς το μας. Οι έξυπνες πρίζες, τα ασύρματα φώτα, τα συστήματα παρακολούθησης, τα πλυντήρια που ξέρουν τι πλένουν και τα ψυγεία που παραγγέλνουν τα   που τελειώνουν, δεν είναι πλέον σενάριο ς επιστημονικής φαντασίας.

Ετοιμαστείτε όμως γιατί το 2015 θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Οι έξυπνες πρίζες θα γίνουν… διάνοιες!

Μέχρι σήμερα η κλασσική έξυπνη πρίζα είχε τη δυνατότητα να ανάβει και να σβήνει τα φώτα μας ενώ λείπουμε από το ή όταν περνάμε από μπροστά της και –άντε- να μας ενημερώνει για την κατανάλωση της συνδεδεμένης συσκευής. ΟΙ έξυπνες πρίζες που θα βγουν στην αγορά το 2015 θα καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα και αν διαγνώσουν ότι η συνδεδεμένη συσκευή τραβάει πολύ ρεύμα ενώ στην πράξη δεν λειτουργεί, θα διακόπτουν το ρεύμα και θα μας ενημερώνουν! Τέλος στα βραχυκυκλώματα και τις φωτιές και εκτόξευση της οικονομίας!

Ολα θα ελέγχονται με τη φωνή

Τα φώτα και ο κλιματισμός ήδη μπορούν να ανάψουν και να σβήσουν ασύρματα ή με μία απλή φωνητική εντολή. Το 2015 όμως οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν θα μπορούν να ανάψουν τα φώτα αν μιλώντας στο σύντροφό μας πούμε απλά «σκοτεινά δεν είναι εδώ;». Αντίστοιχα ο κλιματισμός θα μπορεί να ενεργοποιείται αν δηλώσουμε ότι ζεσταινόμαστε!

Το σπίτι μας θα έρχεται μαζί μας!

Η στην εποχή της ς είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Και η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι η πύλη που θέλει την περισσότερη προσοχή. Το ρούτερ που έχουμε σπίτι μας για αυτήν ακριβώς την αποστολή θα μπορεί τ να έρχεται μαζί μας, να συνδέεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα (καφέ, εστιατόρια, αεροδρόμια κλπ). Η αποστολή του θα είναι να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να σερφάρουμε χωρίς άγχος. Φυσικά θα μικρύνει και πάρα πολύ.

Η υγεία μας online

Τις πρώτες ημέρες των smart τηλεφώνων, η ύπαρξη μίας ζυγαριάς που έστελνε τις μετρήσεις σε ειδικό γραφικό περιβάλλον στο κινητό μας, έφτανε για να μας εντυπωσιάσει. Τ η υγεία μπαίνει στο επίκεντρο και όσα πρόκειται να δούμε θα είναι εκπληκτικά. Οι συνδεδεμένοι υγραντήρες και καθαριστές αέρα θα ενεργοποιούνται μόνοι τους για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι όταν διαπιστώνουν ότι αυξάνονται οι ρυπαντές στην ατμόσφαιρα. Τα μικροκύματα και οι κατσαρόλες θα καταλαβαίνουν τι μαγειρεύουν και θα προσθέτουν τις θερμίδες στο προσωπικό μας διάγραμμα προτείνοντάς μας και τη σχετική δίαιτα αν το έχουμε παρακάνει. Οι ζυγαριές της κουζίνας θα μπορούν να μας προτείνουν εναλλακτικά υλικά όταν π.χ. ζυγίζουμε βούτυρο για ένα γλυκό. Εκτός από το κινητό μας, αισθητήρες ακόμα και μέσα στο σπίτι θα καταγράφουν τις κινήσεις μας για να μας ενημερώνουν αν ασκηθήκαμε όσο έπρεπε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενα τεχνολογικό

Το κινητό μας, το σπίτι μας και ακόμα και τα ρούχα μας θα βρεθούν σε απόλυτη  -συνδεδεμένη- αρμονία. Θα ξέρουν τι τρώμε, πόσο κοιμόμαστε, πόσο αθλούμαστε και αν η υγεία μας διατρέχει κίνδυνο. Για παράδειγμα, φορώντας ένα connected μπλουζάκι βγαίνοντας από το σπίτι, το κινητό μας θα μας ενημερώνει ότι μάλλον δεν έχουμε ντυθεί σωστά γιατί έξω κάνει κρύο…

Αν έχετε τρομάξει αρκετά, μπορείτε να ηρεμήσετε. Όλα τα παραπάνω συστήματα υπάρχουν, θα πωλούνται το 2015 αλλά –για την ώρα- δεν θα είναι υποχρεωτικά…

Το 2016 ίσως!

Πηγή: thetoc.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση