Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»
Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Δεν σκοπεύει να δδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού .

Ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας το πρωί στο , σημείωσε ότι «η για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά το δικηγορικό Ρόμπερτσον-Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι «το αλλάζει σιγά-σιγά», όμως απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές είπε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επιτευχθεί ».

«Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα και όταν λέω τα πάντα, έχει κάνει ίσως και περισσότερα από όσο αντέχει πολιτικά για να επιτευχθεί μια . Δηλαδή ένας συμβιβασμός που θα είχε όφελος για τη χώρα να μπορέσει να αναταχθεί και ένα όφελος για την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δείξει ότι υπάρχει Ευρώπη που μεριμνά και υπερβαίνει τα προβλήματα», σημείωσε.

Αναφορικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, χαρακτήρισε το ίδιο το μνημείο πολύ σημαντικό εύρημα αλλά όπως είπε ο τρόπος που έγινε η ανασκαφή είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται άλλη ανακάλυψη να έχει γνωρίσει τέτοια .

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η ανασκαφή έχει βάλει άνω τελεία, ο χώρος είναι μη προσβάσιμος στο κοινό και ότι γίνονται εργασίες αναστύλωσης, συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση