Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»
Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Ξυδάκης: «Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο η , δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega, σημείωσε ότι «η για τη της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η » και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά το δικηγορικό Ρόμπερτσον-Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», όμως απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Κληθείς να σχολιάσει τις με τους πιστωτές είπε ότι «η έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επιτευχθεί ».

«Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα και όταν λέω τα πάντα, έχει κάνει ίσως και περισσότερα από όσο αντέχει πολιτικά για να επιτευχθεί μια . Δηλαδή ένας συμβιβασμός που θα είχε όφελος για τη χώρα να μπορέσει να αναταχθεί και ένα όφελος για την για να δείξει ότι υπάρχει Ευρώπη που μεριμνά και υπερβαίνει τα προβλήματα», σημείωσε.

Αναφορικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, χαρακτήρισε το ίδιο το μνημείο πολύ σημαντικό εύρημα αλλά όπως είπε ο τρόπος που έγινε η ανασκαφή είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται άλλη ανακάλυψη να έχει γνωρίσει τέτοια δημοσιότητα.

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η ανασκαφή έχει βάλει άνω τελεία, ο χώρος είναι μη προσβάσιμος στο κοινό και ότι γίνονται εργασίες αναστύλωσης, συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

  • Στο Βελεστίνο τα 5 από τα 7 θετικά rapid test #RapidTests - https://t.co/Y1NesPrcis -

"Αλιεύοντας" την είδηση