Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ξεκίνησε ο φετινός κύκλος ξεναγήσεων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας
Ξεκίνησε ο φετινός κύκλος ξεναγήσεων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας

Ξεκίνησε ο φετινός κύκλος ξεναγήσεων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας

Επόμενη πολιτιστική εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου

Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία και θετικά σχόλια των συμμετεχόντων, για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Βόλου», όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Β. Σποράδων», σε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη κάθε μήνα, και με μια μικρή συνδρομή μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη που τυχόν προγραμματιστεί .

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει ως γνωστόν, η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Για την πρώτη φετινή , είχε επιλεγεί, ο αρχαιολογικός χώρος του Σέσκλου, όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν ή θυμήθηκαν ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος απολαμβάνοντας για περισσότερη από μιάμιση ώρα την πολιτιστική βόλτα και ξενάγηση από την ξεναγό- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, Μελίνα Κωστίδη.

Η πρόεδρος του Σωματείου  Σούλα Μπαρτζιώκα, τόνισε στην υποδοχή, ότι πρόκειται για την τρίτη χρονιά συνεργασίας που επιφέρει πλούσια πολιτιστικά οφέλη και γνώση στους συμμετέχοντες, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής, σημείωσε, ότι η και οι δράσεις πολιτισμού, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, μιας που αποτελεί αίτημα πολλών γονέων και μαθητών.

Στο Διμήνι η επόμενη ξενάγηση

Η επόμενη ξενάγηση, δεύτερη για τον Οκτώβριο (σημειώνεται ότι η επόμενη θα γίνει τον Νοέμβριο, καθώς η μεθεπόμενη Κυριακή είναι παραμονή της Εθνικής Επετείου) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με την , στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι από την ξεναγό Μελίνα Κωστίδη . Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας  Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με ‘’Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι’’ και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους ,μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι , πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.α. μπαίνουν δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα.

Οι άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, καθώς και άλλες κατηγορίες.

Η τιμή του εισιτηρίου, για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, είναι 4 ευρώ ολόκληρο και 2 ευρώ μειωμένο.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 19 Οκτωβρίου) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην γενική γραμματεία του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο lianapashoudi@yahoo.gr.

Η συνάντηση θα γίνει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, ώστε στις 10.30 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση.  

Σημειώνεται, ότι η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης του κάθε συμμετέχοντα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ #Αγχίαλος - https://t.co/gvkOpFTjFm -

  • Δύο αναπηρικά αμαξίδια από το σωματείο “Ιππόκαμπος” στον δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/x5zrrzgxgK… -

  • Παράταση υποβολής των αιτήσεων στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ #ΕΠΑΣΜαθητείας - https://t.co/FEDnqYw9qo -

"Αλιεύοντας" την είδηση