Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βραζιλία, Παναμάς,Παραγουάη, Μολδαβία,Σερβία,Βουλγαρία,Ρουμανία,Ελλάδα στο 6o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου
Βραζιλία, Παναμάς,Παραγουάη, Μολδαβία,Σερβία,Βουλγαρία,Ρουμανία,Ελλάδα στο 6o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου

Βραζιλία, Παναμάς,Παραγουάη, Μολδαβία,Σερβία,Βουλγαρία,Ρουμανία,Ελλάδα στο 6o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου

To 6o  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12 – 13 & 14 Ιουλίου 2019 στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «Νίκος Σαρμάνης» (Χώρος «Γιορτής Κρασιού» Νέας Αγχιάλου), με συμμετοχή από τις χώρες Βραζιλία – Παναμάς – Παραγουάη – Μολδαβία -Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία – Ελλάδα.

Ο φορέας Πολιτισμού της  Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συμμετέχει από την περασμένη χρονιά, 2018,  του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, στην διοργάνωση μιας ακόμη κορυφαίας πολιτιστικής συνάντησης της περιοχής .

Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού θεσμού στη Νέα Αγχίαλο τέθηκε   πριν από αρκετά χρόνια, τόσο από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού, όσο κι από τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών της Νέας Αγχιάλου.

Για τον λόγο αυτό, πριν πέντε χρόνια, ξεκίνησε δοκιμαστικά, αλλά με  συλλογικότητα, η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου.

Χρόνο με το χρόνο όλο και βελτιωνόταν η διοργάνωση, όλο και περισσότερα συγκροτήματα από όλον τον κόσμο συμμετείχαν, κάνοντας γνωστό το φεστιβάλ και τη Μαγνησία παντού.

Διοργανωτές την φετινή χρονιά είναι:

Η ΕΝΩΣΗ ΕΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓ.ΕΝ. ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΞΥΩΤΩΝ ΝΕΑΣ  ΑΓΧΙΑΛΟΥ «Η ΟΞΥΑ»

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Νέας Αγχιάλου και ο Φορέας Πολιτισμού της Μ.Δ.«ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, ο Δήμος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ υποστηρίζουν σταθερά και έμπρακτα  το VOLOS INFO – ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και   ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Το φετινό 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals – Festivals for Europe (2018-2019), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σκοπός της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της Ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας.

Με τον τρόπο αυτό γιορτάζεται η ζωή, την αγάπη και  η φιλία μέσω του χορού και της μουσικής.

Το  κίνητρο του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει την πολιτιστική παράδοση των διάφορων χωρών και περιοχών και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μακρόχρονη φιλία.

Ταυτόχρονα να  παρουσιάσει στους  κατοίκους της περιοχής  τον πολιτισμό και τα ήθη άλλων χωρών,  μέσα από μια πανδαισία ποικιλόμορφων ήχων, χορών  και φορεσιών.

Επιπλέον οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στη  Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Βόλο, τον και το Πήλιο. Θα εμφανιστούν δε ακόμη στον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Μακρινίτσα, προτού συνεχίσουν την τους και σε άλλες πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθίγγανοι αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα από το 304 ΠΕΒ #304ΠΕΒ - https://t.co/77vUkRJTWG -

  • Σύγχρονο αστικό πάρκο στη συνοικία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου #συνοικίαΓερμανικών - https://t.co/ae8Lawr4zd -

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

"Αλιεύοντας" την είδηση