Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βραδιά ποιητικού & μουσικού αναλογίου
Βραδιά ποιητικού & μουσικού αναλογίου

Βραδιά ποιητικού & μουσικού αναλογίου

Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Ν. και το Ωδείο Φραντς Λιστ διοργανώνουν ”Βραδιά Ποιητικού και Μουσικού Αναλογίου” την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Φραντς Λιστ (οδ. Βασσάνη 128 & Σολωμού).

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην κορυφαία ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα, όπου μέσα απ’ τα κείμενα του Γιώργου Ρήγα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σελίδες απ’ τη και το έργο της ”μαρτυρικής Μαρίνας της ρωσικής ποίησης” που σφράγισε το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα με την ποιητική της πένα.

Με τη γλαφυρή αφήγηση της Κατερίνας Μιχαηλίδου θα εκτυλιχθεί η μυθιστορηματική της ποιήτριας, έτσι όπως αυτή σημαδεύτηκε απ’ την πολύπαθη της πατρίδας της.

Η Άννα Παυριανίδου θα διαβάσει μερικά απ’ τα πιο αγαπημένα ποιήματα της Τσβετάγιεβα στα ελληνικά, απ’ την ανθολογία ”Το Θηλυκό Πρόσωπο της Ρωσικής Ποίησης” (ανθολόγηση-: Γιώργος Ρήγας).

Στο μουσικό μέρος που θ’ ακολουθήσει, η γνωστή πιανίστα Καίτη Ζωνζήλου-Σαμαρτζή θα παρουσιάσει ένα μουσικό με κομμάτια για solo πιάνο και τραγούδια συνθετών της εποχής του μεσοπολέμου.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Μιμή Πάτρα (υψίφωνος) και Γιώργος Ρήγας (βαρύτονος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση