Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βαριά η πολιτιστική κληρονομιά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου
Βαριά η πολιτιστική κληρονομιά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου

Βαριά η πολιτιστική κληρονομιά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου

 

 

Στην κατοχή του Συλλόγου περιήλθε μία του Φιλοπρόοδου που εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε τον Ιούνιο του 1959(!!!) στη Νέα Αγχίαλο. Υπεύθυνος σύνταξης ένας εκ των συνιδρυτών του συλλόγου, ο αείμνηστος  Γεώργιος Μπουρτζής. Την παρέδωσε στο Σύλλογο  η Ευαγγελία Κίτσογλου, η οποία την ανακάλυψε μέσα στα πράγματα του πατέρα της Λεωνίδα Κίτσογλου, μέλος του Φιλοπρόοδου αλλά και της τότε χορωδίας του συλλόγου.

Διαβάζοντάς την κανείς, θα ανακαλύψει πόσο δραστήριοι κοινωνικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ήσαν πάντα οι Αγχιαλίτες.

Θα ανακαλύψει και θα συγκινηθεί διαβάζοντας τα ονόματα των μελών της χορωδίας του Φιλοπρόοδου, της κίνησης του ληξιαρχείου, της νέας διοίκησης του αθλητικού συλλόγου.

Θα ανακαλύψει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η του συλλόγου με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ενός συλλόγου που ιδρύθηκε στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1882 και επανιδρύθηκε στη Νέα Αγχίαλο το 1957..!!!

Η πρόεδρος Βαλασία Πετρίδη και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου ευχαριστούν θερμά την κ. Κίτσογλου  γι’ αυτή την ευγενική και ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά της και τονίζουν: “Ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξουμε άξιοι συνεχιστές του ονόματος και της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς του Φιλοπρόοδου. Είναι τιμή και μας απέναντι σε όλους αυτούς, που σε καιρούς δύσκολους, είχαν όραμα και έδωσαν προοπτική στον τόπο μας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση