Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον στολισμό του υ της Πόλης (Φερών 17, Παλιά), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου απευθύνει η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ του Δήμου Βόλου. Φίλοι του υ κι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν στη γιορτή στολισμού με τις ιδέες τους και τις ευχές τους σε μια δίωρη γιορτή από τις 11.00 έως 13.00.

ια τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Μουσείο θα στολιστεί με κάρτες παλιότερων εποχών, που προέρχονται από τις συλλογές του και θα δώσουν μια αίσθηση νοσταλγίας στη γιορτινή .

Με τη σαββατιάτικη αυτή γιορτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων, με τον οποίο το γιορτάζει τον 1ο χρόνο λειτουργίας του. Θα ακολουθήσουν:

  • 13 Δεκεμβρίου, «Το Άγιο Δωδεκαήμερο στο Μουσείο Πόλης» αφηγήσεις διανθισμένες με βυζαντινούς ύμ και κάλαντα σε επιμέλεια και χοραρχία του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Κων/νου Καραγκούνη.

  • Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου με τις Αναστασία Μπάρδα, τραγούδι κι Ευγενία Κουτακίδη στο πιάνο.

  • Τετάρτη 23 και 30 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 8/1, «Αστυλογία, μια ιστορία του τώρα», μια πρωτοποριακή απόπειρα βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός σύγχρονου αστικού υ στην Ελλάδα της οικονομικής ς, από το «θέατρο της Εμπειρίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση