Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον στολισμό του Μουσείου της Πόλης (Φερών 17, Παλιά), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου απευθύνει η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Φίλοι του Μουσείου κι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν στη γιορτή στολισμού με τις ιδέες τους και τις ευχές τους σε μια δίωρη γιορτή από τις 11.00 έως 13.00.

Για τις φετινές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το θα στολιστεί με κάρτες παλιότερων εποχών, που προέρχονται από τις συλλογές του και θα δώσουν μια αίσθηση νοσταλγίας στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Με τη σαββατιάτικη αυτή γιορτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων, με τον οποίο το γιορτάζει τον 1ο χρόνο λειτουργίας του. Θα ακολουθήσουν:

  • Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, «Το Άγιο Δωδεκαήμερο στο Πόλης» αφηγήσεις διανθισμένες με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα σε επιμέλεια και χοραρχία του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Κων/νου Καραγκούνη.

  • Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου με τις Αναστασία Μπάρδα, τραγούδι κι Ευγενία Κουτακίδη στο πιάνο.

  • Τετάρτη 23 και 30 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 8/1, «Αστυλογία, μια του τώρα», μια πρωτοποριακή βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός σύγχρονου αστικού κέντρου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, από το «θέατρο της Εμπειρίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση