Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Μουσείο της Πόλης

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον στολισμό του Μουσείου της Πόλης (Φερών 17, Παλιά), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου απευθύνει η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Φίλοι του Μουσείου κι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν στη στολισμού με τις ιδέες τους και τις ευχές τους σε μια δίωρη από τις 11.00 έως 13.00.

Για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το θα στολιστεί με κάρτες παλιότερων εποχών, που προέρχονται από τις συλλογές του και θα δώσουν μια αίσθηση νοσταλγίας στη γιορτινή .

Με τη σαββατιάτικη αυτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων, με τον οποίο το της Πόλης γιορτάζει τον 1ο χρόνο λειτουργίας του. Θα ακολουθήσουν:

  • 13 Δεκεμβρίου, «Το Άγιο Δωδεκαήμερο στο Μουσείο Πόλης» αφηγήσεις διανθισμένες με βυζαντινούς ύμνους και σε επιμέλεια και χοραρχία του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Κων/νου Καραγκούνη.

  • Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου με τις Αναστασία Μπάρδα, τραγούδι κι Ευγενία Κουτακίδη στο πιάνο.

  • Τετάρτη 23 και 30 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 8/1, «Αστυλογία, μια του τώρα», μια πρωτοποριακή απόπειρα βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός σύγχρονου αστικού κέντρου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, από το «θέατρο της Εμπειρίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

"Αλιεύοντας" την είδηση