Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Το βιβλίο της Ζωής Οικονόμου «Στον Αργαλειό της Μοίρας» στο Βόλο
Το βιβλίο της Ζωής Οικονόμου  «Στον Αργαλειό της Μοίρας» στο Βόλο

Το βιβλίο της Ζωής Οικονόμου «Στον Αργαλειό της Μοίρας» στο Βόλο

“Στον Αργλειό της Μοίρς» είναι το της Ζωής Οικονόμου που παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Μαΐου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου από τις Εκ «ΕΞΗ» και το Βιβλιοπωλείο «Υδρόγειος».

Το μιλάει για τη Σμύρνη, τη μεγάλη ερωμένη και πλανεύτρα, στις αρχές του 20ου αιώνα, εκεί που ήταν γραφτό να συναντηθούν η Ζώγια και ο Μάνος. Εκείνη μοναχοκόρη αρχοντοπούλα. Εκείνος νέος .

H πρώτη συνάντηση μοιραία. Ο έρωτας τους αναπόφευκτος. Όμως η μοίρα επεμβαίνει και ανατρέπει τα όνειρα τους.

Αγαπημένα πρόσωπα που φεύγουν από τη ζωή. Υποσχέσεις που πρέπει να τηρηθούν. Αναπάντητα ερωτήματα. Κρυμμένα μυστικά.

Μία ιστορία, γεμάτη ανατροπές, που σε καθηλώνει. Μία κατάληξη που ως την τελευταία σελίδα φαντάζει απρόβλεπτη.

Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής σου. Μη φοβηθείς να έρθεις αντιμέτωπος με τη μοίρα. Ρίσκαρε, πάλεψε, κυνήγησε τα όνειρά σου. Στο τέλος εσύ θα νικήσεις.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από το Νίκο Τζούμα πρόεδρο του Εκπαιδευτικού φορέα «Πολίτες Εν Γνώσει», και τις φιλολόγους Δώρα Κοτζαγιώτου και Φρειδερίκη Μπεκίρη.

Η Ζωή Οικονόμου γεννήθηκε στη και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει τρία . Η διαδρομή της στα «σοκάκια» της λογοτεχνίας και της ποίησης, ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέστρεψε στα θρανία. Είναι μαθήτρια Εσπερινού Γενικού Λυκείου, πιστεύοντας πως η γνώση και η μάθηση δεν έχουν ηλικία.

Συμμετείχε σε μαθητικούς διαγωνισμούς (λογοτεχνίας και ποίησης) όπου απέσπασε τιμητική διάκριση στο ιστορικό δοκίμιο «Αμπελάκια ς» και πρώτο Πανελλήνιο βραβεία στο ποίημα « μου αιμορραγείς» και στο διήγημα «Eπιστροφή». «Στον αργαλειό της μοίρας» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

"Αλιεύοντας" την είδηση