Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Το 20ό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πορταριά
Το 20ό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πορταριά

Το 20ό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πορταριά

Το 20ό ιδικά Χοροπτήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων και Φεστιβάλ Βόλου-Μουσικό Κουτί, είναι οι εκδηλώσεις που στηρίζονται από την ς και θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία στις 22 και 23 Ιουνίου 2019.

 

Με πρωτοβουλία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στην Πορταριά, η πολιτιστική εκδήλωσης «20ό -Παιδικά Χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων».

Παιδικές παρουσίες από εννέα χορευτικές ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ντυμένες με τις φορεσιές των προγόνων μας, θα συναντηθούν και φέτος στο πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς ταξιδεύοντας κατοίκους και επισκέπτες του Φεστιβάλ, στο χώρο και το χρόνο μέσα από μια εκδήλωση που σαφώς προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η ς και ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ορμίνιο» Πορταριάς.

 

Επίσης , με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φεστιβάλ Βόλου» και τη σύμπραξη διαφόρων φορέων, πρόκειται να διοργανωθούν σειρά πολιτιστικών δράσεων σχετικών με το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά, τη την περίοδο από 6 έως 25 Ιουνίου και από 31 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις αυτές με τίτλο «Φεστιβάλ Βόλου 2019» και με σταθερά αυξανόμενο ποιοτικό επίπεδο δράσεων, έχουν στόχο τον ανοιχτό διάλογο με το κοινό μέσω των θεματικών ταυτοτήτων του Φεστιβάλ, την αύξηση μετακλήσεων προς και από την πόλη του Βόλου, την προσέγγιση ευρύτερου φάσματος κοινού, την ανάδειξη και επαναξιοποίηση χώρων και την αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Μεταξύ των δράσεων, την Κυριακή 23 Ιουνίου, στο Θεατράκι του Αναύρου στο Βόλο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Κουτί». Πρόκειται για θεατρικό-παντομίμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φεστιβάλ Βόλου».

 

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση