Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου
Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου

Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου

Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου, υποδεχόμενη δεκάδες φίλους του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Η χθεσινή βραδιά που περιείχε ένα πλέγμα εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, έκανε πολλούς, κάθε ηλικίας, να ξεχυθούν στην πόλη και όσοι βρέθηκαν στην παραλία είχαν την ευκαιρία να δουν τις νέες και να προμηθευτούν τα της αρεσκείας τους, που εκτίθενται σε μια μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα.

Με αφορμή την 23η Γιορτή Βιβλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Μαγνησίας Σπ. Αγιώτης σημείωσε ότι κατά την πρώτη ημέρα ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πρόσθεσε: « Ήδη από τις αρχές Ιουνίου ο πολίτες ρωτούσαν να πληροφορηθούν πότε θα γίνει η Γιορτή βιβλίου, στοιχείο που δείχνει ότι την έχει ανάγκη”.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι η Γιορτή Βιβλίου είναι η πιο παλιά εκδήλωση πολιτισμού που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη, ενώ ενημέρωσε πως η φετινή Γιορτή Βιβλίου έχει εμπλουτιστεί με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, με τη στήριξη του Δήμου Βόλου και της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας.

Γιορτη Βιβλίου2Γιορτη Βιβλιου3

Τέλος ο κ. Αγιώτης, χρησιμοποιώντας τη φράση του Ντερό « ο κόσμος θα σταματήσει να σκέφτεται όταν σταματήσει να διαβάζει βιβλία», εξήγησε πως παρόλη την άνθηση της τεχνολογίας το βιβλίο παραμένει πιστός φίλος του ανθρώπου.

Η Θεσσαλίας

Εν τω μεταξύ, η Θεσσαλίας, και Σποράδων, συμμετέχει στη διοργάνωση της 23ης Γιορτής Βιβλίου στην Παραλία του Βόλου, που θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουλίου κι αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Μάλιστα οι ΠΕΜΣ έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της έκθεσης με στελέχη τους και πιο συγκεκριμένα στο καλαίσθητο κιόσκι που έχει δημιουργηθεί και από το οποίο προβάλλεται τουριστικά με έντυπο, ηλεκτρονικό κι οπτικοακουστικό υλικό ολόκληρη η Θεσσαλία.

Επίσης, οι τρεις πρώτες ημέρες της έκθεσης βιβλίου, που έχει καταστεί πλέον επιτυχημένος θεσμός για την πόλη μας, συνδυάζονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, έναν ακόμη θεσμό με ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση στο κοινό του Βόλου στου οποίου τη διοργάνωση συμμετέχουν οι ΠΕΜΣ.

Έτσι “μέσα από το βιβλίο, αλλά και τη μουσική, επιχειρούμε και φέτος να προβάλλουμε δυναμικά την τουριστική φυσιογνωμία της Μαγνησίας και να διασυνδέσουμε το πλούσιο της περιοχής με την προσέλκυση επισκεπτών. Το καλοκαίρι σημαίνει καλό βιβλίο και όμορφες μουσικές, κι αυτά τα δύο αποτελούν προστιθέμενη αξία στην τουριστική εισροή για τον τόπο μας”, δηλώνει σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Γιορτη Βιβλίου1Γιορτη Βιβλιου4

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φιλικό οι Παλαίμαχοι Ολυμπιακού Βόλου και οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι Θεσσαλίας - https://t.co/XtUO2RPLaO… -

  • Αθλήτριες και αθλητές του Γ. Σ. Βόλου στο Διασυλλογικό Αλτικού Τετράθλου - https://t.co/GyuNqwCYQr -

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

"Αλιεύοντας" την είδηση