Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου
Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου

Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου

Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου, υποδεχόμενη δεκάδες φίλους του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Η χθεσινή βραδιά που περιείχε ένα πλέγμα εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, έκανε πολλούς, κάθε ηλικίας, να ξεχυθούν στην πόλη και όσοι βρέθηκαν στην παραλία είχαν την ευκαιρία να δουν τις νέες και να προμηθευτούν τα της αρεσκείας τους, που εκτίθενται σε μια μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα.

Με αφορμή την 23η Γιορτή Βιβλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Μαγνησίας Σπ. Αγιώτης σημείωσε ότι κατά την πρώτη ημέρα ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πρόσθεσε: « Ήδη από τις αρχές Ιουνίου ο ρωτούσαν να πληροφορηθούν πότε θα γίνει η Γιορτή βιβλίου, στοιχείο που δείχνει ότι την έχει ανάγκη”.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι η Γιορτή Βιβλίου είναι η πιο παλιά εκδήλωση πολιτισμού που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη, ενώ ενημέρωσε πως η φετινή Γιορτή Βιβλίου έχει εμπλουτιστεί με πολλές δραστηριότητες για τα , με τη στήριξη του Δήμου Βόλου και της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας.

Γιορτη Βιβλίου2Γιορτη Βιβλιου3

Τέλος ο κ. Αγιώτης, χρησιμοποιώντας τη φράση του Ντερό « ο κόσμος θα σταματήσει να σκέφτεται όταν σταματήσει να διαβάζει », εξήγησε πως παρόλη την άνθηση της τεχνολογίας το βιβλίο παραμένει πιστός φίλος του ανθρώπου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, συμμετέχει στη διοργάνωση της 23ης Γιορτής Βιβλίου στην Παραλία του Βόλου, που θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουλίου κι αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Μάλιστα οι ΠΕΜΣ έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της έκθεσης με στελέχη τους και πιο συγκεκριμένα στο καλαίσθητο κιόσκι που έχει δημιουργηθεί και από το οποίο προβάλλεται τουριστικά με έντυπο, ηλεκτρονικό κι οπτικοακουστικό υλικό ολόκληρη η Θεσσαλία.

Επίσης, οι τρεις πρώτες ημέρες της έκθεσης βιβλίου, που έχει καταστεί πλέον επιτυχημένος θεσμός για την πόλη μας, συνδυάζονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, έναν ακόμη θεσμό με ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση στο κοινό του Βόλου στου οποίου τη διοργάνωση συμμετέχουν οι ΠΕΜΣ.

Έτσι “μέσα από το βιβλίο, αλλά και τη , επιχειρούμε και φέτος να προβάλλουμε δυναμικά την τουριστική φυσιογνωμία της Μαγνησίας και να διασυνδέσουμε το πλούσιο της περιοχής με την προσέλκυση επισκεπτών. Το καλοκαίρι σημαίνει καλό βιβλίο και όμορφες μουσικές, κι αυτά τα δύο αποτελούν προστιθέμενη αξία στην τουριστική εισροή για τον τόπο μας”, δηλώνει σχετικά η Μαγνησίας και Σποράδων .

Γιορτη Βιβλίου1Γιορτη Βιβλιου4

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση