Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Την πρώτη ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου
Την πρώτη ποιητική της  συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου

Την πρώτη ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου

“Η τέχνη μου σφραγίζει τη
Ακούραστα βλέμματα
και σώματα ασώματα πάνω στο δικό μου
πάνω στο δικό σου.
Ο φλοίσβος ν΄ ακουμπά τα χείλη σου
κι εσύ ν αναρωτιέσαι ακόμα
Υπάρχει Θεός;

Το παραπάνω ποίημα της Βολιώτισσας ποιήτριας Μαρίας Αλμπανίδου, μιας “μεγάλης ρομαντικής”, είναι μέρος της πρώτης ποιητικής συλλογής της.

Η ποίησή της κινείται οριακά στο δίπολο φανταστικό – πραγματικό, σαν να χτίζει υπερβατικές γέφυρες ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Η οριακή αίσθηση του μετεωρισμού ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Η Μαρία Αλμπανίδου σε πετάει από το φως στο σκοτάδι και μετά πάλι στο φως. Πότε βαθιά ανθρώπινη , διάφανη, γήινη και πότε βαθιά σκοτεινή, μεταφυσική. Κάπου ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους ίσως να βρίσκεται και η “ίασις”, η δική της, η δική μας. Η Μαρία ζωγραφίζει στον αέρα μία πόρτα , την ανοίγει και φεύγει και θες να την ακολουθήσεις.

Τα 24 ποιήματα της Μαρίας Αλμπανίδου μιλούν για τη μεταφυσικότητα του έρωτα, για το παιχνίδι της ζωής και του θανάτου, για το χαμόγελο, το δάκρυ. Για όλα τα ανθρώπινα. Αλλά και τα υπερβατικά. Περικλείουν μέσα τους μια σοφία και μια λάμψη. Και μια στιγμή. Που θες να την αρπάξεις και να γίνει δική σου.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Αλμπανίδου ¨΄ΙΑΣΙΣ¨ από τις Κοντύλι, στον Πολυχώρο Εστίασης “La Petite Cantine” (Πυράσσου 12, απέναντι από τις Καμάρες των ψαράδικων στα Παλαιά Βόλου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν oι:
-Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Αγγλικών, συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου
-΄Ελενα Ψαραλίδου, νομικός, ποιήτρια, εμψυχώτρια του
Συντονίζει η Χριστίνα Ρούση-Βέργου, ψυχολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Θα συνοδεύσει μουσικά ο Πέπο Σάλεμ

Η Μαρία Αλμπανίδου γεννήθηκε στο Βόλο, όπου και κατοικεί. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε το της στον Κλάδο των Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής της ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ. Δούλεψε στο Βόλο ως δικηγόρος. ΄Εχει δουλέψει επίσης στις Κασσαβέτειας ως συντονίστρια προγραμμάτων εκπαίδευσης σε ανήλικους για λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημιούργησε στο Βόλο την μη κυβερνητική οργάνωση “ ‘ Αρσις” για ανήλικους που απειλούνται από το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αυτή είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

"Αλιεύοντας" την είδηση