Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Την πρώτη ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου
Την πρώτη ποιητική της  συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου

Την πρώτη ποιητική της συλλογή παρουσιάζει η Μαρία Αλμπανίδου

“Η τέχνη μου σφραγίζει τη ζωή
Ακούραστα βλέμματα
και σώματα ασώματα πάνω στο δικό μου
πάνω στο δικό σου.
Ο φλοίσβος ν΄ ακουμπά τα χείλη σου
κι εσύ ν αναρωτιέσαι ακόμα
Υπάρχει Θεός;

Το παραπάνω ποίημα της Βολιώτισσας ποιήτριας Μαρίας Αλμπανίδου, μιας “μεγάλης ρομαντικής”, είναι μέρος της πρώτης ποιητικής συλλογής της.

Η ποίησή της κινείται οριακά στο δίπολο φανταστικό – πραγματικό, σαν να χτίζει υπερβατικές γέφυρες ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Η οριακή αίσθηση του μετεωρισμού ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Η Μαρία Αλμπανίδου σε πετάει από το στο σκοτάδι και μετά πάλι στο . Πότε βαθιά ανθρώπινη , διάφανη, γήινη και πότε βαθιά σκοτεινή, μεταφυσική. Κάπου ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους ίσως να βρίσκεται και η “ίασις”, η δική της, η δική μας. Η Μαρία ζωγραφίζει στον αέρα μία πόρτα , την ανοίγει και φεύγει και θες να την ακολουθήσεις.

Τα 24 ποιήματα της Μαρίας Αλμπανίδου μιλούν για τη μεταφυσικότητα του έρωτα, για το παιχνίδι της ζωής και του θανάτου, για το χαμόγελο, το δάκρυ. Για όλα τα ανθρώπινα. Αλλά και τα υπερβατικά. Περικλείουν μέσα τους μια σοφία και μια λάμψη. Και μια στιγμή. Που θες να την αρπάξεις και να γίνει δική σου.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Αλμπανίδου ¨΄ΙΑΣΙΣ¨ από τις εκδόσεις Κοντύλι, στον Πολυχώρο Εστίασης “” (Πυράσσου 12, απέναντι από τις Καμάρες των ψαράδικων στα ).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν oι:
-Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, καθηγητής Αγγλικών, συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης της Εξωραϊστικής Λέσχης
-΄Ελενα Ψαραλίδου, νομικός, ποιήτρια, εμψυχώτρια του Volos Poetry Slam
Συντονίζει η Χριστίνα Ρούση-Βέργου, ψυχολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο ς
Θα συνοδεύσει μουσικά ο Πέπο Σάλεμ

Η Μαρία Αλμπανίδου γεννήθηκε στο Βόλο, όπου και κατοικεί. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε το Μεταπτυχιακό της στον Κλάδο των Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του ίδιου .

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής της ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ. Δούλεψε στο Βόλο ως δικηγόρος. ΄Εχει δουλέψει επίσης στις φυλακές Κασσαβέτειας ως συντονίστρια προγραμμάτων εκπαίδευσης σε ανήλικους για λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημιούργησε στο Βόλο την μη κυβερνητική οργάνωση “ ‘ Αρσις” για ανήλικους που απειλούνται από το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αυτή είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση