Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Νικητής ανακυρήχθηκε ο βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας στη 16η τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»
Νικητής ανακυρήχθηκε ο βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας στη 16η τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»

Νικητής ανακυρήχθηκε ο βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας στη 16η τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»

Νικητής νκυρήχθηκε ο βολιώτης ηθοποιός στη 16η τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο ομώνυμο θέατρο.

Ο στα 27 του χρόνια, ήταν υποψήφιος για τρεις ερμηνείες του μέσα σε μια χρονιά, τον μπεκετικό μονόλογο «ΑΩ» (τον οποίο και σκηνοθέτησε), τον ρόλο του τρελού στον «Βασιλιά Ληρ» σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ και τον Εκτορας στον φεστιβαλικό «Ρήσο» από την Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Παρότι μνημόνευσε τους συνεργάτες του σε κάθε μια από αυτές τις παραγωγές, επέλεξε να αφιερώσει το βραβείο σε δυο πρόσωπα που του άλλαξαν την ζωή: Στον Λευτέρη Βογιατζή «γιατί μέσα στα μάτια του είδα ότι ο μπορεί να αλλάξει» και στην σύντροφο του Έλλη «γιατί μέσα στα δικά της μάτια είδα ότι χωρίς την και τον έρωτα ο δεν μπορεί να αλλάξει».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου τους ανθρώπους που στήριξαν αυτές τις 3 παραγωγές οι οποίες μου έφεραν αυτη την τιμή.

O ίδιος είπε ακόμη: “Ευχαριστώ τους συντελεστές και τους ανθρώπους που στάθηκαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο, δίπλα στο πρώτο μου εγχείρημα στην παράσταση “ΑΩ” βασισμένη στον Ακατονόμαστο του Μπέκετ.
Αυτοί ειναι οι αγαπημένοι μου Ελίνα Μαντίδη, Λουκία Χουλιάρα, Γιωργίνα Γερμανού, Βίκυ Παναγιωτάκη, Μαρκέλλα Δεμερτζή, Γιώργος Καρβέλας, Δημήτρης Καμαρωτός, Νίκος Πανταζάρας, Γιώργος Φουρτούνης, Νίκος Κούρος, Ιφιγένεια Βασιλείου, Άρης Ασπρούλης, Σπύρος Αλιδάκης, την Κατερινα Ζερβουδάκη και την Ειρήνη Λεβίδη.

Ο Βασιλιάς Ληρ να επισημάνω ότι δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο Άκης Γουρζουλίδης. Ευχαριστώ τους μεγαλύτερους “τρελούς” Γιώργο Κιμούλη & Tomaz Pandur μαζί με την υπόλοιπη ομάδα Livija Pandur, Sven Jonke, Felype de Lima, Silence, Dorijan Kolundžija, Juan Gomez Cornejo, Mariano Garcia, Aljoša Rebolj, νσταντίνο Τζάθα, Χάρη Χιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργο Γάλλο, Κόρα Καρβούνη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρη Τζωρτζάκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο. Όλους τους τεχνικούς, υπεύθυνους σκηνής και βοηθούς παρς. Και την μοναδική Ρίτα Σίσιου.

Και τέλος ο “Ρήσος” του Ευρυπίδη που μέσα απο την ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου, έγινε ένα “αντιπολεμικό όνειρο παιδιών”, οργώνοντας και τιμώντας τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστότελη.

Ευχαριστώ για αυτη την συγκινητική συνεργασία με την Κατερίνα Ευαγγελάτου, Πατρίσια Απέργη, Βασιλική Σύρμα, Λευτέρη Βενιάδη, Γιώργο Τέλλο, Κώστα Μιχόπουλο, Ίλυα Τασιούλα, Χριστίνα Γεωργιάδου, Talkin' Heads, Αμαλία Νίνου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Ελένη Κουτσιούμπα, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Ορφέα Αυγουστίδη, Αντριάν Κολαρίτζ, Γιώργο Κουτλή, Ερρίκο Μηλιάρη, Λευτέρη Πολυχρόνη, Δημόκριτο Σηφάκη, Ουσίκ Χανικιάν, Ηλία Χατζηγεωργίου, Βεατρίκη Αληθεινού, Δάφνη Ανδρεάδη, Σεμέλη Μαργαρίτη, Οδυσσέα Οικονομόπουλο, Πλούταρχο Τσουρή, Νίκο Ανυφαντή.

Την παρ, Τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο μαζί με την ομάδα του Κατερίνα Μπερδέκα, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αλεξάνδρα Μουζακίτη, Τζώρτζια Παινέση.

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Δηο Καγκελάρη μαζί με τον άνθρωπο που πρόσφερε το μέγιστο, με ήθος και γεναιοδωρία στο πολιτισμό μας Γιώργο Λουκο.

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε την τύχη να συμπορεύεστε πάντα με τέτοιους ανθρώπους”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση