Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Τρείς μοναδικές παραστάσεις στο Χόρτο Ν. Πηλίου
Τρείς μοναδικές παραστάσεις στο Χόρτο Ν. Πηλίου

Τρείς μοναδικές παραστάσεις στο Χόρτο Ν. Πηλίου

Ο Καραγκιόζης και η μεγάλη βεγγέρα, από την ομάδα “Κουκλοπεδίο” του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς.  Τα παιδιά του εργαστηρίου παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση «Ο Καραγκιόζης κι η μεγάλη βεγγέρα», την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 20:30 στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Ιδρύματος στο Χόρτο.

 

ενική Είσοδος: 5 €.

Πληροφορίες και εισιτήρια στο www.horto.net.

Ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων πρωταγωνιστεί σε μια πρωτότυπη παράσταση βασισμένη σε ιδέες, διάλογους κι αυτοσχεδιασμούς της ομάδας.
Οι διακοπές ξεκινούν κι ο πασάς με την κόρη του ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στα θερινά ανάκτορα.
Ο Καραγκιόζης είναι ο στο μεγάλο καΐκι που θα τους φέρει κι όλος ο θίασος αρπάζει την ευκαιρία για βόλτα, βουτιές, και ρομαντζάδα.
Η «μεγάλη βεγγέρα» είναι μια σαν τα παλιά γλέντια που ζητούσαν απλές αφορμές για να συμβούν. Είναι η ανάγκη όλων μας  για ανταμώματα και συνάξεις, κεράσματα, πειράγματα και γέλια.
Ο Καραγκιόζης φροντίζει να γίνουν όλα όπως πρέπει, ώστε το γλέντι να ξεκινήσει ταυτόχρονα στο μπερντέ και στις καρδιές των θεατών.

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Παίζουν τα παιδιά: Καραγκιόζης: Χρήστος Βαΐτσης, Χατζηαβάτης: Ευαγγελία Σαρλάρα, Κολλητήρης: Λητώ Βουλγουρίδη, Κοπρίτης: Ίθαν Φον Τραπ, Διονύσιος: Αναστασία Ζάχου, Μιριγκόκος Σολομών, Πασάς: Λήδα Κωτούλα, Ταχήρ Μορφονιός Αγλαΐα: Οδυσσέας Σταυρόπουλος, Μπάρμπα- ιώργος, Βεζυροπούλα : Ελένη Καρακάνα, Σταύρακας: Ιάσονας Οικονόμου, Βοηθός σκηνής: Γιώργος Καρακάνας

Παραδοσιακή ορχήστρα: Κανονάκι: Ζήσης Γεωργαλιός, βιολί – τραγούδι: Τάσος Λιλής, πολιτικό λαούτο: Ιωάννης Κουλιανός, κρουστά – τραγούδι: Φανή Μπαρμπή .

« Ακούσατε, ακούσατε! Απόψε θα βεγγερίσουμε όλοι μαζί! Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!»

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, του Φ.Γκ. Λόρκα από τη Θεατρική Εστία Βόλου Ερινεώς

Σκηνοθεσία/διδασκαλία: Γιάννης Τράντας. Μουσική: Πέτρος Δουρδουμπάκης. Σκηνογραφία: Νίκος Κουλουμπρούκας. Ενδύματα: Parthenis.  Ἡ Μάρθα Μορελεὸν τραγούδησε στὰ ἰσπανικὰ το “Ciegas Esperanzas” καὶ τὸν αὐτοσχεδιασμό: “Adela”.

Σάββατο 16 Ιουλίου, 21:00, υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων Ιδρύματος στο Χόρτο.

Είσοδος 10 €.

Πληροφορίες και εισιτήρια στο www.horto.net

Η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική αλλά και τυραννική, επιβάλει οκταετή εγκλεισμό στις κόρες της μετά την απώλεια του δεύτερου συζύγου της. Προσπαθώντας να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της ς, θέτει αυστηρούς κανόνες, όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους. Η Ανγκούστιας, η ετεροθαλής πρωτότοκη, κληρονομώντας τον πατέρα της (τον πρώτο άνδρα της Μπερνάρντα), γίνεται η εκλεκτή του νεαρού Πέπε Ρομάνο, με τον οποίο όλες οι αδερφές είναι ερωτευμένες κατά κάποιον τρόπο. Όμως, η μικρότερη Αδέλα είναι αυτή που θα βρεθεί στην αγκαλιά του μυστικά και ανυπόταχτα και θα συγκρουστεί με τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, ώσπου…

Ερμηνεύουν: Μπερνάρντα: Γώγου Μαρία. Μαρία Χοσέφα: Παπαθανασίου Μάρθα. Ανγκούστιας: Δεμεσιώτου Χρύσα. Μαγδαλένα: Χαμούλια  Όλγα.  Αμέλια: Σταμούλη  Άρτεμις. Μαρτίριο: Ελευθεράκη  Αντωνία. Αδέλα: Σωφρονίδου Στέλλα. Πόνθια: Παπουλίδου Στέλλα. Δούλα: Ευάγγελος Κακάλιας. Προυντένθια: Παπαθανασίου Μάρθα. Ζητιάνα: Παπαθανασίου Μάρθα. Χορωδία στο τραγούδι «Θεριστάδες»: Πέτρος Μήλας, Τσουρανίδης, Γιώργος Πετρούδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης. 

 

Κλόουν και Πλωτό Τσίρκο στο Χόρτο

Μουσική, γέλιο και ακροβατικά μέσα και έξω από το νερό.

Η ομάδα του Πλωτού Τσίρκου επισκέπτεται το Χόρτο:
– Δευτέρα 18 Ιουλίου 19:00 παράσταση
– Τρίτη 19 Ιουλίου 18:00 εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν: Ακροβατικών εδάφους (ατομικά, σε ζευγάρια και ομαδικά), Κατακόρυφα, Ζογκλερικά (μπάλες, κορίνες, ντιαμπολό, κρίκοι, χούλα χούπ κ.ά.), ακροβατικός Κινέζικος στύλος, γιόγκα.
Περισσότερες πληροφορίες: www.horto.net.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα εργαστήρια: 6948 952917.

Η ομάδα του Πλωτού Τσίρκου σημειώνει “προσπαθούμε να μεταφέρουμε πολύτιμη γνώσης σε πολύχρωμες και ελκυστικές παραστάσεις. Εξετάζοντας το μυθικό υπόβαθρο των τόπων και των ανθρώπων που επισκεπτόμαστε, επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αιώνια γλώσσα της ποίησης. Αποστολή μας είναι να φέρουμε θετική αλλαγή μέσω της τέχνης και της αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που συναντάμε, εμπνέοντας τη συμμετοχή, το γέλιο και τη . Ελπίζουμε να μεταφέρουμε το όραμά μας οπουδήποτε μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και, με τις παραστάσεις και τον τρόπο ζωής μας, να ενσαρκώσουμε τον ανόητο στις αυλές του μεσαιωνικού αυτοκράτορα – εφιστώντας την προσοχή στις αμφισβητήσιμες πρακτικές που παρατηρούμε στην και προσφέροντας ένα χαρούμενο πλαίσιο για να τις εξετάσουμε μαζί”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση