Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην Πειραματική Σκηνή
Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην Πειραματική Σκηνή

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην Πειραματική Σκηνή

Μετά το δημιουργικό ταξίδι, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στον κόσμο του θεάτρου με τα παιδιά, στην Πειραματική Σκηνή θα ξεκινήσουν και φέτος τα «» για παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Τα παιδιά στην παρέα μας παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το . Με κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους.

Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και την σωματική τους πειθαρχία.

Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους,  μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία.

Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των δέκα ετών λειτουργίας τους τα «» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα: «Η είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας»,  «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Όρνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό», «Μερικοί το προτιμούν Ελληνικό», «La strada», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα του κυρ- Αλέξανδρου», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν, «Παραμονές », «Η » του Βίκτωρ Ουγκό και «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες».

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός-ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.

Οι συναντήσεις της ομάδας για τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο της . Ιωνίας.

Νέες  μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 με 12 π.μ. ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες για στο τηλέφωνο: 6944388045.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο #συλλήψεις σε Βόλο και Νότιο Πήλιο για #μουσική #μουσική #συλλήψεις - https://t.co/HJVqueqssB -

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

"Αλιεύοντας" την είδηση