Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»
Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»

Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»

Στo πλαίσιo του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Θεσσαλό Δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Θέατρο «» και το Φεστιβάλ Dunavfest του Βελιγραδίου, θα παρουσιάσουν ένα θέαμα/παράσταση  με τίτλο: «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»,  σε κείμενο και σκηνοθεσία, του πολύ γνωστού Σέρβου σκηνοθέτη, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, Nebojsa Bradic.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρήγας Φεραίος κατάγεται από το και στο Βελιγράδι βρήκε μαρτυρικό θάνατο στον Πύργο Nebodja, όπου λειτουργεί Μουσείο στη μνήμη του και που προς τιμής του έχει ονομαστεί Πύργος Nebojsa, που στα σέρβικα σημαίνει παλικάρι.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις γενιές των Ελλήνων και ιδιαίτερα στους νέους, γιατί φωτίζει τη ζωή μιας σημαντικής προσωπικότητας της ιστορίας μας,  αλλά απευθύνεται και στους άλλους βαλκανικούς λαούς, που τον λάτρεψαν, τον ύμνησαν και τον έκλαψαν στη δική τους δημοτική , σαν «δικό τους παιδί».

Γιατί ο Ρήγας κατόρθωσε να ενθουσιάσει και να φανατίσει με τα λόγια του και τα έργα του, τις χιλιάδες των υπόδουλων της βαλκανικής. Βρήκε μαρτυρικό θάνατο, αλλά είχε σπείρει αρκετό σπόρο. Οι Έλληνες και οι λαοί της βαλκανικής, δεν τον ξέχασαν. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, δηλαδή το 1821, κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση.

Θα πραγματοποιηθούν  έξι παραστάσεις (, Βελιγράδι, Λάρισα, Βόλο, , Καρδίτσα)

Σε περίπτωση που ισχύουν τα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και χρειάζεται διαδικτυακή της παράστασης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει με προϋπόθεση την τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 130.000 ευρώ για τη διοργάνωση ς και περιλαμβάνει: αμοιβές καλλιτεχνών, τεχνικού προσωπικού, μεικτές, κοστούμια, ενοικίαση, χώρου, αναλώσιμα υλικά, παραγωγή βίντεο για παράσταση, ενοικίαση μηχανημάτων ς/ ήχου, ενοικίαση συμπληρωματικών φώτων, έξοδα διαφήμισης και επις (έντυπο υλικό, διαδικτυακό/τηλεοπτικό σποτ, διανομή φυλλαδίων, απρόβλεπτα/ γενικά έξοδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση