Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»
Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»

Θεατρική παράσταση «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»

Στo πλαίσιo του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την , θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Θεσσαλό Δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Θέατρο «Μεταξουργείο» και το Φεστιβάλ Dunavfest του Βελιγραδίου, θα παρουσιάσουν ένα θέαμα/  με τίτλο: «Ρήγας Φεραίος, το τελευταίο ταξίδι»,  σε κείμενο και σκηνοθεσία, του πολύ γνωστού Σέρβου σκηνοθέτη, ο οποίος έχει διατελέσει Πολιτισμού, Nebojsa Bradic.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρήγας Φεραίος κατάγεται από το Βελεστίνο και στο Βελιγράδι βρήκε μαρτυρικό θάνατο στον Πύργο Nebodja, όπου λειτουργεί Μουσείο στη μνήμη του και που προς τιμής του έχει ονομαστεί Πύργος Nebojsa, που στα σέρβικα σημαίνει παλικάρι.

Η απευθύνεται σε όλες τις γενιές των Ελλήνων και ιδιαίτερα στους νέους, γιατί φωτίζει τη ζωή μιας σημαντικής προσωπικότητας της ιστορίας μας,  αλλά απευθύνεται και στους άλλους βαλκανικούς λαούς, που τον λάτρεψαν, τον ύμνησαν και τον έκλαψαν στη δική τους δημοτική ποίηση, σαν «δικό τους παιδί».

Γιατί ο Ρήγας κατόρθωσε να ενθουσιάσει και να φανατίσει με τα λόγια του και τα έργα του, τις χιλιάδες των υπόδουλων της βαλκανικής. Βρήκε μαρτυρικό θάνατο, αλλά είχε σπείρει αρκετό σπόρο. Οι και οι λαοί της βαλκανικής, δεν τον ξέχασαν. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, δηλαδή το , κηρύχθηκε η .

Θα πραγματοποιηθούν  έξι παραστάσεις (Βελεστίνο, Βελιγράδι, , Βόλο, Τρίκαλα, )

Σε περίπτωση που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και χρειάζεται διαδικτυακή προβολή της παράστασης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει με προϋπόθεση την τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια του έργου.

Ο συνολικός είναι 130.000 ευρώ για τη διοργάνωση εκδήλωσης και περιλαμβάνει: αμοιβές καλλιτεχνών, τεχνικού προσωπικού, μεικτές, κοστούμια, ενοικίαση, χώρου, αναλώσιμα υλικά, παραγωγή βίντεο για παράσταση, ενοικίαση μηχανημάτων προβολής/ ήχου, ενοικίαση συμπληρωματικών φώτων, έξοδα διαφήμισης και επικοινωνίας (έντυπο υλικό, διαδικτυακό/τηλεοπτικό σποτ, διανομή φυλλαδίων, απρόβλεπτα/ γενικά έξοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεαρή Αυστριακή κατήγγειλε βιασμό από τέσσερα άτομα στη Σκιάθο #βιασμός - https://t.co/vNI2VlDIMn -

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

"Αλιεύοντας" την είδηση