Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Θεατρική παράσταση “Ο θάνατος, ο χάρος, ο θεριστής” στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο
Θεατρική παράσταση “Ο θάνατος, ο χάρος, ο θεριστής”  στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο

Θεατρική παράσταση “Ο θάνατος, ο χάρος, ο θεριστής” στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο

Με την πρώτη της θεατρική εμφάνιση η ομάδα «Θεατρίνη» τολμάει να προσεγγίσει τον θάνατο μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Σκοπός της είναι να καθηλώσει και να προβληματίσει το κοινό, άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με πολύ χιούμορ! Στο έργο «Ο Θάνατος, ο Χάρος, ο Θεριστής» θα απαγγελθεί το ποίημα «Θα… όπως θάνατος» της ποιήτριας Αρχοντίας Κόμβου, από την ίδια. Ο πίνακας που παρουσιάζεται στα σκηνικά είναι ευγενική χορηγία του Βολιώτη ζωγράφου Γιώργου Παναγιωτάκη. Η θα παιχτεί 8 και 9 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο στις 9:30μμ.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που πραγματεύεται το αιώνιο αναπάντητο ερώτημα του ανθρώπου για το πως θα καταφέρει να νικήσει τον θάνατο, σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Το έργο, μας πάει αρχικά πίσω στον Μεσαίωνα, όπου ένας σταυροφόρος μπροστά στη θέα του θανάτου, θέτει ερωτήματα και υπαρξιακές αναζητήσεις που όλοι έχουμε κάνει στον εαυτό μας, αλλά και που μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει απαντήσει.

Μια από το μέλλον στη συνέχεια μας παρουσιάζει μια εκδοχή που ίσως δεν απέχει και πολύ από το σήμερα…… την κλωνοποίηση ανθρώπων…..

Τέλος μια πλούσια γυναίκα, με τονισμένο το εγώ, θεωρώντας ότι έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει τον θάνατο, μας δίνει με τον δικό της χιουμοριστικό και μοναδικό τρόπο, να καταλάβουμε πως τελικά όλα είναι ένα παιχνίδι, που αν το παίξεις έξυπνα ίσως και να μπορεί ο θάνατος να κερδηθεί!

Η ανεβαίνει σε σκηνοθετική και μουσικοηχητική επιμέλεια ευΆγγελου Κάβουρα, σενάριο ευΆγγελου Κάβουρα- Γιώργου Σαχαρίδη, σκηνικά Γιώργου Σαχαρίδη, κοστούμια Κικής Παπαζήση, φωτισμοί-ήχος Zk Recording studio, trailer Golden Movies. Πίνακας: Γιώργου Παναγιωτάκη. Παίζουν με σειρά εμφανίσεως: Άννα-Μαρία Παναγιωτάκη και Γεωργία Κωστούλα. Ποίημα: Αρχοντία Κόμβου. Η φωνή που ακούγεται είναι της Δήμητρας Ριζινού.

?

?

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση