Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Τέχνη για το διαφορετικό στην Παλιά Ηλεκτρική
Τέχνη για το διαφορετικό στην Παλιά Ηλεκτρική

Τέχνη για το διαφορετικό στην Παλιά Ηλεκτρική

 

 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017,  στο , οι : ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ς και ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, διοργάνωσαν την ημερίδα “Τέχνη για το Διαφορετικό”.

            Κεντρικός σκοπός της Ημερίδας ήταν η ανάδειξη ενός διαφορετικού παραδείγματος συνεργασίας ειδικών ψυχικής υγείας και άμεσα ενδιαφερομένων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη βάση της αποδοχής της διαφορετικότητας με τη συνδρομή της τέχνης.

Επιμέρους στόχοι της Ημερίδας ήταν οι παρακάτω:

  • Ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε θέματα αναπηρίας, ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
  • Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας και προώθησης της προσβασιμότητας σε χώρους και δυνατότητες.
  • Κινητοποίηση και ισότιμη συμμετοχή ατόμων συμμετεχόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Ενεργοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και ανάδειξη της συνεργασίας ειδικών και άμεσα ενδιαφερομένων.
  • Προαγωγή της ψυχαγωγίας και εμπλουτισμός της πολιτιστικής ζωής.
  • Αξιοποίηση μορφών τέχνης για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συμμετείχαν επίσης η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, η οποία πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε ως παράλληλη εικαστική δράση, η προβολή φωτογραφιών με θέμα τη Διαφορετικότητα., προβολή που συνέβαλε σε ένα άρτιο αισθητικό .

Συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ, και το μεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ) με έργα των  ομάδων κεραμικής.

Η πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα έκλεισε με την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης με θέμα την αποδοχή της Διαφορετικότητας, που έγινε από την θεατρική ομάδα “Ελληνικό Playback Θέατρο”, η οποία εφαρμόζει τη μεθοδολογία του playback theatre, ενός αυτοσχεδιαστικού θεάτρου το οποίο τιμά τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και χρησιμοποιείται με ψυχοθεραπευτικές προεκτάσεις.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η τ. Υφυπουργός και νυν Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρίνα και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και Σποράδων, ο πρ. Αεριφερειάρχης – Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης .

Οι συνδιοργανωτές, ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ς και ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και δημόσια τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την ευγενική παραχώρηση του Θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής, την Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, η οποία φρόντισε και για την κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών διεξαγωγής της Ημερίδας, το Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ, το μεΑ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, που συνέβαλαν στο πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα με τις εκθέσεις των έργων κεραμικής, τους χορηγούς CAZA PIZZERIA και La Petite Cantine, τον χορηγό επικοινωνίας Lysis Office Supplies και το “Ελληνικό Playback Θεάτρο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση