Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο στην Παλιά Ηλεκτρική
Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο στην Παλιά Ηλεκτρική

Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο στην Παλιά Ηλεκτρική

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρεμιέρα της ς «Ταξίδι στον Κόσμο του Φλαμένκο» τον περασμένο Ιούνιο στο Αλώνι του Πηλίου, η compañia flamenca ALGARABÍA ζωντανεύει για 1 μοναδική βραδιά στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής ένα café cantante – ένα αυθεντικό μουσικό καφενείο από τη χρυσή εποχή του φλαμένκο.

Οι ερμηνείες των Ισπανών καλλιτεχνών Victor Ramos και Erica Ponce (χορός) και Sito Sánchez και Edgar Lopez Platón (τραγούδι, κιθάρα) μας ταξιδεύουν στον κόσμο του φλαμένκο από την εποχή του βασιλείου των Μαυριτανών, Al -Andalus, μέχρι τη και τη σημερινή Ανδαλουσία της Ισπανίας. Παράλληλα, θεατρική δράση από τη Τζίνα Θλιβέρη και στα ελληνικά από τη Βίκυ Νικολαΐδου ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιστορία, την εξέλιξη και την του φλαμένκο.

Χαρακτηριστικά στιλ ς και χορού φλαμένκο – όπως fandango, tango, solea, bulería, alegría, seguiriya, guajira – μας μαγεύουν και μας καλούν να νιώσουμε την ψυχή αυτής της ιδιαίτερης τέχνης.

Η compañia flamenca ALGARABÍA δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση της κουλτούρας του φλαμένκο πέρα από τα γνωστά όρια. Η λέξη algarabía την εποχή του Al-Andalus αναφερόταν στον ορισμό που έδιναν οι χριστιανοί στο σύνολο των αραβικών ακουσμάτων. Σήμερα, η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις κουβέντες, τις φωνές και τα γέλια πολλών διαφορετικών ανθρώπων σε ένα χώρο. Μια πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει απόλυτα την τέχνη του φλαμένκο και τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική ομάδα.

Ιδέα/Πρωτότυπο κείμενο: Sito Sánchez Τραγούδι/Κιθάρα/Κρουστά: Sito Sánchez, Edgar Lopez Platón Χορός: Victor Ramos, Erica Ponce Θεατρική ερμηνεία: Τζίνα Θλιβέρη Αφήγηση: Βίκυ Νικολαΐδου Μετάφραση /Επιμέλεια (από τα ισπανικά): Μελίνα Τόπακα Σχεδιασμός Αφίσας: εωργίου (fotisgeorgiou.gr)

Με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00 Βόλου: Κουταρέλια 111 & Ρήγα Φερραίου Τηλ. Κρατήσεων: 6951084624 Προπώληση: Δισκοπωλείο CLASSIC, Ερμού 187, τηλ. 24210 20059 Τιμή εισιτηρίου: € 10 Η διαρκεί 1μιση ώρα χωρίς διάλειμμα

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση