Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο» της Πειραματικής Σκηνής
Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο» της Πειραματικής Σκηνής

Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο» της Πειραματικής Σκηνής

Συνεχίζονται με μεγάλη οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο της Βολιώτισας Καλλιόπης Παπουτσή «».

Πρόκειται για μια κωμωδία που σατιρίζει και καυτηριάζει τις διαστάσεις που έχει πάρει ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και το πόσο εξαρτώμενοι είμαστε στις προσωπικές μας σχέσεις από τα online κοινωνικά δίκτυα.

Η συγγραφέας, μέσα από πικάντικους και καυστικούς διαλόγους, φέρνει στο προσκήνιο την ελεγχόμενη και προσεγμένη εικόνα που δημιουργούμε στα social media ώστε να γινόμαστε αρεστοί, τους δεσμούς που διατηρούμε με άγνωστους διαδικτυακούς φίλους, αλλά και την θετική συνεισφορά του διαδικτύου ανάλογα την χρήση ώστε να μειωθεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης.

Τέσσερεις άνθρωποι δύο οικογενειών, γείτονες στην ίδια πολυκατοικία βιώνουν την μοναξιά και την λαχτάρα να καλύψουν τα συναισθηματικά τους . Δύο αδερφές, ένας φιλόλογος και μία κόρη, ο καθένας από αυτούς αναζητά με τον δικό του τρόπο την φιλία, τον έρωτα, τον γάμο. Οι ζωές τους μπλέκονται μέσα από κωμικές καταστάσεις και ευτράπελα γεγονότα, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον πλασματικό κόσμο του ιντερνετ. Όμως, όταν τα πράγματα μπερδεύονται και οι ρόλοι αντιστρέφονται, όταν οι ηθικές αρχές καταπατούνται, όταν οι δικτυακές γνωριμίες θολώνουν την κρίση και αυτό που απορρίπταμε γίνεται επιθυμία, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Πως θα αντιδράσουν αυτοί οι τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι όταν οι μάσκες θα πέσουν και θα ξεγυμνωθεί ο πραγματικός τους χαρακτήρας;

Ποια τροπή θα πάρουν οι ζωές τους όταν το ψέμα γίνεται αλήθεια και όταν η αλήθεια γίνεται ψέμα;

Οι πρωταγωνιστές του έργου καλούνται να διαχειριστούν την πραγματικότητα, μη αναγνωρίζοντας πια, ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τελικά ποιος από αυτούς θα επιλέξει την πραγματική και ποιος το ταξίδι στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου;

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Νάνσυ Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Θάλεια Κόγκα.

Η παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), κάθε ως τις 29 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την στο ταμείο του Θεάτρου. Οι του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του ΔΠΑΠ-ΔΗΕ Δήμου Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση