Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»
Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»

Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»

Συνεχίζονται οι στο εργαστήρι δημιουργικού θεάτρου με τίτλο «Θεατροταξίδια» για παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή. Μετά το δημιουργικό ταξίδι, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στον κόσμο του θεάτρου με τα παιδιά, στην Πειραματική Σκηνή ξεκίνησε και φέτος τα «Θεατροταξίδια» για παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Τα παιδιά στην παρέα μας παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και την σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των δέκα ετών λειτουργίας τους τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα: «Η είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας»,  «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Όρνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό», «Μερικοί το προτιμούν Ελληνικό», «La strada», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα Χριστούγεννα του κυρ- Αλέξανδρου» και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν, «Παραμονές Χριστούγεννα», «Η των Παρισίων» του Βίκτωρ Ουγκό και «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες».

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός-ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.

Οι συναντήσεις των  ομάδων γίνονται κάθε Σάββατο το πρωί στο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.

Νέες  μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 π.μ με 12 μ.μ.

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

  • #αναπηρία και Πολιτική Ορθότητα #αναπηρία - https://t.co/1BJ9nONw7d -

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Ευξενούπολη Αλμυρού #θανατηφόροτροχαίο - https://t.co/QpgodRhMPd -

"Αλιεύοντας" την είδηση