Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»
Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»

Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο εργαστήρι δημιουργικού θεάτρου με τίτλο «Θεατρο» για παιδιά ς και εφηβικής ηλικίας που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή. Μετά το δημιουργικό ταξίδι, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στον κόσμο του θεάτρου με τα παιδιά, στην Πειραματική Σκηνή ξεκίνησε και φέτος τα «Θεατρο» για παιδιά ς και εφηβικής ηλικίας.

Τα παιδιά στην παρέα μας παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και την σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των δέκα ετών λειτουργίας τους τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα : «Η ζωή είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις ές μας»,  «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Όρνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό», «Μερικοί το προτιμούν Ελληνικό», «La strada», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα του κυρ- Αλέξανδρου» και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν, «Παραμονές », «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρ Ουγκό και «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες».

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός-ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.

Οι συναντήσεις των  ομάδων γίνονται κάθε Σάββατο το πρωί στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο της . Ιωνίας.

έες  εγγραφές μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 π.μ με 12 μ.μ.

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045.

"Αλιεύοντας" την είδηση