Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
«Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Aπό το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π  -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 21:00, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», παρουσιάζεται, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, από το του Τμήματος Θεάτρου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού, το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «».

Όπως δηλώνει ο Δημήτρης Δακτυλάς, στον οποίο ανήκει η διασκευή και η σκηνοθεσία, «το του Παπαδιαμάντη διασκευασμένο, δραματοποιημένο και πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες, απευθύνεται τόσο σε – που θα έχουν τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης επαφής με τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – όσο και  σε ενήλικες,  δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «τος», να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα τα που τελούνται στη μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα, θαύματα, στα οποία πολύ συχνά, μπορεί και να είμαστε συμμέτοχοι.»

«Κατά τας παραμονάς των Χριστουγέννων δύο νησιώται, οι οποίοι μετέβησαν δια κοπήν ξύλων, απεκλείσθησαν εις το Κάστρον λόγω αιφνιδίας πτώσεως, χιόνος. Ο ιερεύς της κωμοπόλεως αποφασίζει να μεταβή εις την εγκαταλελειμμένην εκκλησίαν του Κάστρου, δια να λειτουργήση και συγχρόνως να παράσχη ν εις τους αποκλεισθέντας. Η δια ξηράς μετάβασις είναι αδύνατος, η δε δια θαλάσσης λίαν επικίνδυνος λόγω της θαλασσοταραχής. Παρά ταύτα όμως η απόφασις του ιερέως είναι αμετάτρεπτος. Τούτον ακολουθούν, ενθαρρυνόμενοι δια του παραδείγματός του, και μερικοί άλλοι, άνδρες και γυναίκες. Μετά ταλαιπωρίας λόγω της τρικυμίας έφθασαν εις το Κάστρο και εύρον σώους τους δύο αποκλεισθέντας».

Διασκευή, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, τραγούδι: Γιώργος Παπαδόπουλος, ερμηνεύουν οι: Σπυριδούλα Κρεμαστά, Γρηγόρης Κιτσέτσογλου, Αντώνης Τσαπόγας, Κώστας Κουφόπουλος, Γαλάτεια Μαυρομάτη, Mαρία Γιάλβαλη, ικήτας Τσίρης, Χρυσάνθη τόγκα, Κωνσταντίνος Διακουμής, Μαριάνθη Αγραφιώτη, Mαρία Τσιάντου, Έφη Μοτσιοπούλου, Λίτσα Κωσταράκη, Απόστολος Λέτσιος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση