Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / «Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
«Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Στο Χριστό στο κάστρο» του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Aπό το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π  -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 21:00, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Κινηματοθέατρο «», παρουσιάζεται, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου , από το του Τμήματος Θεάτρου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού, το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «».

Όπως δηλώνει ο Δημήτρης Δακτυλάς, στον οποίο ανήκει η διασκευή και η σκηνοθεσία, «το έργο του Παπαδιαμάντη διασκευασμένο, δραματοποιημένο και πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες, απευθύνεται τόσο σε παιδιά – που θα έχουν τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης επαφής με τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – όσο και  σε ενήλικες,  δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «θαύματος», να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα, θαύματα, στα οποία πολύ συχνά, μπορεί και να είμαστε συμμέτοχοι.»

«Κατά τας παραμονάς των Χριστουγέννων δύο νησιώται, οι οποίοι μετέβησαν δια κοπήν ξύλων, απεκλείσθησαν εις το Κάστρον λόγω αιφνιδίας πτώσεως, χιόνος. Ο ιερεύς της κωμοπόλεως αποφασίζει να μεταβή εις την εγκαταλελειμμένην εκκλησίαν του Κάστρου, δια να λειτουργήση και συγχρόνως να παράσχη βοήθειαν εις τους αποκλεισθέντας. Η δια ξηράς μετάβασις είναι αδύνατος, η δε δια θαλάσσης λίαν επικίνδυνος λόγω της θαλασσοταραχής. Παρά ταύτα όμως η απόφασις του ιερέως είναι αμετάτρεπτος. Τούτον ακολουθούν, ενθαρρυνόμενοι δια του παραδείγματός του, και μερικοί άλλοι, και γυναίκες. Μετά ταλαιπωρίας λόγω της τρικυμίας έφθασαν εις το Κάστρο και εύρον σώους τους δύο αποκλεισθέντας».

Διασκευή, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, τραγούδι: Γιώργος Παπαδόπουλος, ερμηνεύουν οι: Σπυριδούλα Κρεμαστά, Γρηγόρης Κιτσέτσογλου, Αντώνης Τσαπόγας, Κώστας Κουφόπουλος, Γαλάτεια Μαυρομάτη, Mαρία Γιάλβαλη, Νικήτας Τσίρης, Χρυσάνθη Ντόγκα, Κωνσταντίνος Διακουμής, Μαριάνθη Αγραφιώτη, Mαρία Τσιάντου, Έφη Μοτσιοπούλου, Λίτσα Κωσταράκη, Απόστολος Λέτσιος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση