Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Σεμινάριο εργαστηριακού χαρακτήρα στην Παλαιά Ηλεκτρική
Σεμινάριο εργαστηριακού χαρακτήρα στην Παλαιά Ηλεκτρική

Σεμινάριο εργαστηριακού χαρακτήρα στην Παλαιά Ηλεκτρική

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016 παρουσιάζει την Μάνια Παπαδημητρίου, σε ένα σεμινάριο εργαστηριακού χαρακτήρα πάνω σε κείμενο από δυο χορικά του Αισχύλου :Ορέστεια και επτά επί Θήβας- Αισχύλος.

Το σώμα και η φωνή στην υπηρεσία του συνόλου. Το σύνολο στην υπηρεσία του συναισθήματος και των ιδεών του κειμένου.
Οι λέξεις και οι συλλαβές της νέας γλώσσας ως όχημα για την κατανόηση των παλιών ρυθμών …..Η γλώσσα δεν είναι μόνο οι λέξεις της αλλά και ο τρόπος που τις προφέρουμε και ο τρόπος αυτός αλλάζει συνεχώς σύμφωνα με τις καινούριες εικόνες που μπαίνουν στο μυαλό μας και τους νέους ήχους που ακούμε γύρω μας …..

Πόσο όλα αυτά μας βοηθούν για να επικοινωνήσουμε με τα αρχαία κείμενα ; και τι μπορούμε να κάνουμε για να επικοινωνήσουμε μέσω του σώματος και της φωνής μας με την ποίηση τους;

Όχι ως μνήμη παλιάς απαγγελίας αλλά ως γνήσιος αναστοχασμός μέσα στο παρόν.

Τόπος διεξς σεμιναρίου:
Διεύθυνση: Χατζηαργύρη & Ρήγα Φεραίου , Βόλος
Ημέρα διεξς σεμιναρίου: Σάββατο 2 Ιουλίου 2016
Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 20:00
Ώρα προσέλευσης: 15:30

Το σεμινάριο θα λειτουργήσει με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6947-723290 από τις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες . Κόστος συμμετοχής 20 .

Οι κρατήσεις θέσεων έχουν ξεκινήσει από τις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου.

Μάνια Παπαδημητρίου – Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης 1983.

Στο Θέατρο έπαιξε με τους εξής θιάσους:

Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Πόρτα – Ξένιας Καλογεροπούλου, Θέατρο Αμόρε, Εθνικό Θέατρο, Θεατρικός Οργανισμός Σκηνή, Θεατρικός Οργανισμός Εποχή, Κ.Θ.Β.Ε., Δηπεθε Πάτρας, ς και Ρόδου, Απλό Θέατρο.

Σε σκηνοθεσίες των: Καρόλου Κουν, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Μ. Λυμπεροπούλου, Σ. Φασουλή, B. Παπαβασιλείου, Ρ. Πατεράκη, Κ. ταλιάνη, Αντώνη Αντύπα, Σ. τουφεξή, Μ. Κακογιάννη, Π. Βούλγαρη, Λ. Βογιατζή, Γ. Ρήγα, Κ. Σπανού, Ε. Παπακων/νου, Ν. Σακαλίδη, Ρ. Πατεράκη, Ν. Μιλιβόγιεβιτς, Β. Παπαβασιλείου.

Στα έργα: Ορέστεια, Προμηθέας Δεσμώτης, Σφήκες (χορος), Πλούτος (Πενία), Τρωάδες (Κασσανδρα), Ανδρομάχη, Λυσιστράτη (Κινησίας), Η μωδία των Παρεξηγήσεων (Ανδριάνα), Σχολείο Γυναικών (Αγνή), Ο Καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν (Σεν Τε Σουιτά), Η Αρρώστεια της νιότης (Μαρί ), Αγγέλα (Αγγέλα), Το Πανηγύρι (Χνούδι), Ελίζα (Ελίζα), Ζουβέ Ελβίρα (Κλαούντια-Ελβίρα), Η Κληρονομιά (Λιζέτ), Αγάπη-Πίστη-Ελπίδα (Μαρία), Μόλλυ Σουήννυ (Μόλλυ), Ορλάντο (Ορλάντο), Η Δυτική Αποβάθρα (Κλαίρ), Εγκλημα και Τιμωρία (Σόνια ), 1843 (Ολγα), Με δύναμη από την Κηφισιά (Φωτεινή ), Ενα φεγγάρι για καταραμένους (Τζόσσυ), εκαήμερο των Γυναικών (Βαλεντίνα), Η Φυγή (σκα), Η Εβραία του Μπ. Μπρεχτ, Ο Ξεριζωμός (Μέηρυ), Aτσάλι (Φέητ), Τρεις Αδελφές (Νατάσα).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση