Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Πρωτότυπο θεατρικό σχήμα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου
Πρωτότυπο θεατρικό σχήμα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου

Πρωτότυπο θεατρικό σχήμα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου

Μια εξαιρετική δράση στον χώρο της ποιμαντικής προσέγγισης των νέων λειτουργεί επ' εσχάτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , στο πλαίσιο της σύναξης φοιτητών και νέων εργαζομένων, υπό τον πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για την θεατρική συντροφιά «Διάβαση», οι συντελεστές της οποίας διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να μιλήσουν και να νοηματοδοτήσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να μεταφέρουν το βίωμά τους σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων.

Η θεατρική συντροφιά «Διάβαση» ανέβασε το έργο «Μαλλιοτραβήγματα», που βασίζεται στην κλασική ιστορία της ουνζέλ, των αδελφών κριμ, που διασκευάστηκε το 2010 σε ταινία του Ντίσνεϋ, με τον ελληνικό τίτλο «Μαλλιά κουβάρια».

Το έργο ανέβηκε σε τρεις παραστάσεις, που δόθηκαν, αντιστοίχως, στις 30/6 στην , στις 4/7 στο Πολιτιστικό Κέντρο της ς και στις 5/7 στην των Σταγιατών.

Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία, διασκευή και διδασκαλία της  Χρυσάνθης – ς Κορώνη.

Σκηνικά – κοστούμια: Βάγια Μπεκιώνη.

Πρωτότυπη : Φίλιππος Ρέτσιος.

Χορογραφίες: Νικολέτα Δεφαράνα.

Έπαιξαν οι: ιάννης Μιντζίδης, Κων/νος Σιούλης, Νεκτάριος Μαρμαράς, Λεμονιά Απόχα, Γαϊτανίδου, Μαρία Καραπάνου, Ανδρέας Κοτόπουλος, Χριστίνα Μαρμαρά, Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου, Νεκταρία Σαββίδου, Θοδωρής Αντωνίου, Μόκκας Μιχαήλ, Μαρία Μαρμαρά, Μαρία Τσαπαρίδου και Γιώργος Αγαπητός.

"Αλιεύοντας" την είδηση