Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες
Το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες

Το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες

Ο Βόλος αποκτά το δικό του πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο φεστιβάλ. Με έναν τρόπο πρωτοποριακό και εναρμονισμένο με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μνήμη και να προσφέρει πολιτισμό, με ένα όραμα που εκτείνεται σε πολυετή ορίζοντα και έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής όσο και να καταστήσει σταδιακά τον Βόλο ως σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη, το πρώτο Φεστιβάλ είναι γεγονός.

Το Θέατρο της Εμπειρίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο , το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου , την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Αιγίδα – Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού , παρουσιάζει για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απο 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου το Φεστιβάλ Βόλου .

Ένα φεστιβάλ με ξεχωριστή ταυτότητα που επιδιώκει να γίνει θεσμός σε διεθνή κλίμακα, αναδεικνύοντας την και πολιτιστικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και να φέρει το Βόλο στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από εμβληματικές παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε, πληθώρα εργαστηριακών σεμιναρίων όπως υποκριτική, σκηνοθεσία ,χορός, θεατρικό κείμενο , διεύθυνση φωτισμού , νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP κ.ά. από καταξιωμένους επαγγελματίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά, θέατρο από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, ακαδημαϊκές παραστάσεις, παραστάσεις από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης του Βόλου, αναλόγια ,παραστάσεις χορού και κυρίως πάρα πολλές δράσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου θα μεταμορφωθεί τις ημερομηνίες του Φεστιβάλ σε μία μεγάλη διαδραστική σκηνή, σε ένα κινηματογραφικό πλατώ όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει, να μάθει, να παρακολουθήσει, ακόμη και να γίνει ενεργό μέρος των δράσεων που θα διαδραματίζονται επαναπροσδιορίζοντας κάθε φορά την εξέλιξη τους. Τα γεωγραφικά πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί ο κύριος άξονας του Φεστιβάλ εκτείνονται από το του Βόλου και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, χώροι οι οποίοι αποτελούν και τις βασικές “σκηνές” του Φεστιβάλ, μέχρι το επιβατικό λιμάνι του Βόλου και τα κτήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιοποιώντας όλους τους ενδιάμεσους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Τα μοτίβα γύρω από τα οποία θα κινηθεί το Φεστιβάλ φέτος είναι τρία, τόσο σε θεματολογικό όσο και αισθητικό προσανατολισμό. Ο “εν εξελίξει” χαρακτήρας του, η διαρκής αναγέννηση της φύσης με άμεση αναφορά στο εφήμερο του δημιουργού της, καθώς και οι αισθητικές αναζητήσεις των Εβαρίστο, Τζόρτζιο και Σαβίνιο ντε Κίρικο.

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016 έρχεται σαν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει σε έναν προορισμό νέο και συναρπαστικό με πάθος για δράση και όρεξη για δημιουργία, σε έναν κόσμο με ταυτότητα Ελληνική, μπλε της θάλασσας, άσπρο της πέτρας, χρυσό του ήλιου, Ελλάδα.

Αντιπαράθεση Δήμου-Αντιπεριφέρειας

Ακόμη μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Στις 30 Ιουνίου 2016 συνδιοργανώνει με την ΑΜΚΕ «Εταιρεία Δημιουργίας Τέχνης» (Θέατρο της Εμπειρίας) την Τελετή Έναρξης και την Τελετή Λήξης του 1ου VOLOS FESTIVAL που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου και στις 17 Ιουλίου αντίστοιχα, όπισθεν ΟΣΕ στην πόλη του Βόλου.

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζουμε και επενδύουμε σε τέτοιες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός είναι η ιστορία του τόπου μας», τονίζει μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υπογραμμίζοντας «το VOLOS FESTIVAL θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επαγγελματικές, αλλά και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, θεατρικά αναλόγια, εικαστικές, αλλά και φωτογραφικές εκθέσεις, master classes από διεθνώς καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες, παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα για παιδιά, καθώς και ποικίλες δράσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και καλούνται όλοι οι πολίτες του Βόλου να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν για την πόλη του Βόλου και το Νομό Μαγνησίας συνολικά, σημαντικό πολιτιστικό και συνάμα οικονομικό γεγονός.

Στόχος του Φεστιβάλ, είναι η προώθηση της πολιτιστικής, πολιτισμικής και πνευματικής ς και ιστορίας του τόπου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης του Φεστιβάλ στις 30 Ιουνίου θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσίαση όλου του προγράμματος του Φεστιβάλ, προβολή διαφημιστικού σποτ, παρουσίαση και ευχαριστίες για τους Εθελοντές και όλους τους , παράσταση χορού και μουσικό σύνολο – κονσέρτο.

Το πρόγραμμα της Τελετής Λήξης στις 17 Ιουλίου θα περιλαμβάνει ομιλία – απολογισμός του VOLOS FESTIVAL και ορισμός ημερομηνιών για το επόμενο, προβολή μονταρισμένου υλικού από όλες τις εκδηλώσεις, παράσταση θεατρική – μουσική με τίτλο Μυθωδία και μουσικό σχήμα – κονσέρτο.

Ο Δήμος Βόλου

Με αφορμή ανακοίνωση της Δωροθέας Κολυνδρίνη για το Φεστιβάλ Βόλου 2016 και την ελάχιστα δεοντολογική, για μια ακόμη φορά, προσπάθειά της να «καπελώσει» την διοργάνωση μιας σημαντικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος και η πόλη του Βόλου, οφείλουμε να δηλώσουμε τη δυσαρέσκειά μας.

Στην κ. αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, που επιδιώκει την αυτοπροβολή της οικειοποιούμενη δράσεις του Δήμου Βόλου, θα συνιστούσαμε να περιοριστεί στην τοποθέτηση πινακίδων και στις επί τόπου φωτογραφίσεις της, διοχετεύοντάς τες μέσω των φιλικών της δημοσιογραφικών κύκλων.

Το σημαντικό αυτό φεστιβάλ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Βόλο, έχει συνδιοργανωτή το Δήμο Βόλου, με χορηγούς μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και με την αιγίδα – υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί προϊόν σκληρής και μεθοδικής δουλειάς πολλών μηνών από τα στελέχη του Δήμου και εύλογα δεν επιτρέπουμε την καπήλευσή του από κανένα.

Φυσικά η κ. Κολυνδρίνη θα είναι προσκεκλημένη σε όλες τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με την ελπίδα ότι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μάθει πως διοργανώνονται μεγάλα σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα (θα ενθυμείται ασφαλώς και το παγκόσμιο , πέρυσι) προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχες διοργανώσεις του φορέα που εκπροσωπεί.

Μέχρι τότε ας επιδείξει τη δέουσα σεμνότητα και σεβασμό, χαρακτηριστικά γνωρίσματα, άλλωστε, στις σχέσεις του Δημάρχου Βόλου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και της περιοχής μας γενικότερα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα σύντομα.

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Στοιχεία Επικοινωνίας

VOLOS FESTIVAL 2016

Δ/νση: Καραμπατζάκη & Αναπαύσεως, Βόλος ,Τ.Κ 38446

Τηλ: 24210-91077 & 24210-91047

www.volosfestival.gr

info@volosfestival.gr

www.facebook.com/volos-festival-Φεστιβάλ-βόλου-216340995409233

https://twitter.com/Volosfestival

https://www.instagram.com/volosfestival2016/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση