Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Πρεμιέρα της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Συναλλαγή»
Πρεμιέρα  της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Συναλλαγή»

Πρεμιέρα της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Συναλλαγή»

Η Πειραματική Σκηνή ανοίγει την αυλαία της φετινής θεατρικής σαιζόν με το έργο «Συναλλαγή» το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τα μονόπρακτα –μονόλογοι, «Η συναλλαγή» του Τάσου Παπαγιωργάκη, «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Η απαρηγόρητη χήρα» του Κώστα Μουρσελά. Τρεις δρόμοι που συναντιούνται σ’ ένα κοινό σημείο αναφοράς. Τη συναλλαγή. Οι πράξεις και τα πάθη των ανθρώπων είναι αυτά που θα καθορίσουν την εξέλιξη της πλοκής.

Της πλοκής που συναντιέται όχι μονάχα εδώ, στους ήρωες αυτού του έργου, αλλά και στον έξω κόσμο. «Ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή….Ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις που εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες», σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η καθημερινότητα άλλωστε, διακατέχεται από ένα ευρύ φάσμα «συναλλαγής». Συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα, με κάθε είδους μορφή. Το παρελθόν δίνει τη σκυτάλη στο παρόν, το οποίο αγωνιά και αγωνίζεται για το απρόσμενο μέλλον.

Οι άνθρωποι, πρωταγωνιστές στο έργο αυτό της ζωής, καλούνται να διαδραματίσουν το ρόλο τους πιστά και αξιοπρεπώς. Οι εκάστοτε συνθήκες οδηγούν στο να παρεκκλίνει κανείς από τον πρωταρχικό του στόχο. Και τότε αναγκάζεται να αποποιηθεί των προσδοκιών του, να γίνει υπόδουλος, έρμαιο αυτών των συνθηκών που τον απομακρύνουν από τις προσδοκίες και τα όνειρά του.

Έτσι, ψάχνει πρόχειρες λύσεις, την άμεση «λύτρωση», την προσωρινή τέρψη, ώστε να ξεχνά ή μάλλον να αποφεύγει να αντικρύσει την πραγματικότητα αυτή, που δεν την επέλεξε αλλά που τον επέλεξε εκείνη. Δημιουργώντας λοιπόν ένα ασφαλές περιβάλλον γύρω του, χτίζοντας τείχη και εγκλωβίζοντας μέσα σ’ αυτό τον ίδιο του τον εαυτό, ο άνθρωπος παραμένει στο καταφύγιό του, στην πεπατημένη, στο πλέον γνώριμο και αποδεκτό από την και τους ορισμούς της.

Λησμονώντας τη δύναμη της φύσης του, υποτιμώντας τις ικανότητές του. Εξακολουθεί να υπηρετεί τον ασφαλή, τον σίγουρο κανόνα της «συναλλαγής». Ακόνη και αν δεν του αρμόζει. Ακόμη και αν δεν το επιθυμεί. Είναι μια μυστική, αδήλωτη, άγραφη συμφωνία. Η συμφωνία της συναλλαγής.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους τρεις ρόλους ερμηνεύει ο Δημήτρης Πανταζής.
Ακούγονται οι φωνές της Χαρούλας Νικολάου, της Γεωργίας Κωστούλα και του Στράτου Μεγκές

Η θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), από Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και κάθε Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και στις 8.00 μ.μ., και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.

Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση