Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  Βόλου
Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής  για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  Βόλου

Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  Βόλου

Η Πειρμτική Σκηνή, στο πλαίσιο της χρόνιας συνεργασίας με τον , στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης  και συναισθανόμενη το κοινωνικό γίγνεσθαι, πάντα πρόθυμη και πρωτοπόρα στην κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλουθα παρουσιάσει την κωμωδία «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο» της Καλλιόπης Παπουτσή, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) για το Κοινωνικό του Δήμου.

Οι θεατές αντί εισιτηρίου θα φέρουν τρόφιμα. 

Πρόκειται για μια κωμωδία που σατιρίζει και καυτηριάζει τις διαστάσεις που έχει πάρει ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και το πόσο εξαρτώμενοι είμαστε στις προσωπικές μας σχέσεις από τα online κοινωνικά δίκτυα.

Η Συγγραφέας μέσα από πικάντικους και καυστικούς διαλόγους φέρνει στο προσκήνιο την ελεγχόμενη και προσεγμένη εικόνα που δημιουργούμε στα social media ώστε να γινόμαστε αρεστοί, τους δεσμούς που διατηρούμε με άγνωστους διαδικτυακούς φίλους, αλλά και την θετική συνεισφορά του διαδικτύου αν την χρήση ώστε να μειωθεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης.

Τέσσερις άνθρωποι δύο οικογενειών, γείτονες στην ίδια πολυκατοικία βιώνουν την μοναξιά και την λαχτάρα να καλύψουν τα συναισθηματικά τους κενά. Δύο αδερφές, ένας φιλόλογος και μία κόρη, ο καθένας από αυτούς αναζητά με τον δικό του τρόπο την φιλία, τον έρωτα, τον γάμο. Οι τους μπλέκονται μέσα από κωμικές καταστάσεις και ευτράπελα γεγονότα, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον πλασματικό κόσμο του ίντερνετ. Όμως, όταν τα πράγματα μπερδεύονται και οι ρόλοι αντιστρέφονται, όταν οι ηθικές αρχές καταπατούνται, όταν οι δικτυακές γνωριμίες θολώνουν την κρίση και αυτό που απορρίπταμε γίνεται επιθυμία, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια ς Μπέλιου, ρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Νάνσυ Λούδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Θάλεια Κόγκα.

Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μικρή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

"Αλιεύοντας" την είδηση