Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι» για παιδιά από 3 ετών αύριο στο Θεατράκι της Αγριάς
Η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι» για παιδιά από 3 ετών αύριο στο Θεατράκι της Αγριάς

Η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι» για παιδιά από 3 ετών αύριο στο Θεατράκι της Αγριάς

Στο Φεστιβάλ Βόλου 2016, στο Θετράκι της Αγριάς, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ώρ: 21:00 για παιδιά από 3 ετών, παρουσιάζονται από τη θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ 5 μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και εξαιρετικά επίκαιροι, διδακτικοί αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστικοί!

Επί σκηνής τρεις ηθοποιοί που μεταμορφώνονται σε περισσότερους από δέκα διαφορετικούς χαρακτήρες – των παραμυθιών του παππού Αισώπου- αξιοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και διαδραστικό παιχνίδι!

Η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι», σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βόλου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 21:00, στο Θεατράκι της Αγριάς.  Μεταφέρει, με θεατρικότητα και κίνηση, με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια και με αμεσότητα, τα Ο ψεύτης , Η γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, που συναρπάζουν παιδιά κάθε ηλικίας.

Με ρυθμό και εναλλαγές που ξαφνιάζουν, με λόγο που κινητοποιεί τη σκέψη και το συναίσθημα, τα παραμύθια της παράστασης βιώνονται συμμετοχικά από τα παιδιά. Η δράση σταματά για να προσφέρουν οι θεατές τη δική τους ματιά σχετικά με την εξέλιξη της κάθε ιστορίας, ενώ στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές γίνονται και οι ίδιοι ηθοποιοί.  Ανεβαίνουν στη σκηνή και με την εμψύχωση των ηθοποιών ζωντανεύουν τον μύθο της παράστασης που τους έκανε μεγαλύτερο νόημα!

«…Να προσφέρουμε φρέσκο αέρα του δάσους!  Να τον συσκευάζουμε σε και να τον πουλάμε στην πόλη!…» Δυο οδοιπόροι, μια αρκούδα, μια αλεπού, δύο τράγοι, ένας , δύο σταφύλια και πολλοί ακόμη χαρακτήρες ξεπηδούν μέσα από τους μύθους του Αισώπου για να προσφέρουν αέρα της εξοχής, αλλά επίσης γνώση και εμπειρία πολύτιμη, από τον κόσμο της φύσης και των ζώων.

 

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Διασκευή: Σάκης Σερέφας* | Σκηνογραφία: Μαγδαλινή Σίγα |Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά | Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου | Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Διδασκαλία κρουστών: Δημήτρης Ράπτης | Φωτογραφία: Άρης Ράμμος

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλ Σπύρου

Παρ: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: νσταντίνα Αντωνοπούλου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μάρκος Τότσκας

 

| ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά |

 

*για τη συγγραφή ορισμένων μύθων συνεργάστηκε δημιουργικά όλη η ομάδα

"Αλιεύοντας" την είδηση