Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» από παιδιά και νέους στο Φεστιβάλ Βόλου 2016
Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» από παιδιά και νέους  στο Φεστιβάλ Βόλου 2016

Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» από παιδιά και νέους στο Φεστιβάλ Βόλου 2016

Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που δημιούργησαν από το μηδέν παιδιά και νέοι από το μουσικό σύνολο «Tettix» και η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (της I.S.M.E.), στη Σκωτία, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου 2016 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Ιουλίου, 21:30.

 Στην ομάδα «Tettix» συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη. Τα παιδιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!», το οποίο διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου, στο Ωδείο Ριζοπούλου, στο Ν. Ηράκλειο, διασκεύασαν το σε όπερα, παντρεύοντας το ρυθμό της μουσικής με το ρυθμό του λόγου. Δημιούργησαν το libreto, συνέθεσαν τις δικές τους πρωτότυπες μελωδίες και παρουσιάζουν το τους ως ηθοποιοί, χορωδοί και μονωδοί-τραγουδιστές. Την ενορχήστρωση για το οργανικό σύνολο και την εναρμόνιση για την χορωδία, ανέλαβε μαθητής του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου, ο Γιώργος Συνοδινός. Το πενταμελές οργανικό σύνολο αποτελείται από «χορδές» – βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο – και φλάουτο. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης.

 Η παράσταση έχει διπλή διανομή στους ρόλους, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εμπειρία στη σκηνή, προβάλλεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγή όπερας, ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια αμιγώς μη κερδοσκοπική δράση, την οποία υποστηρίζουν οι των παιδιών, οι ίδιοι οι σπουδαστές αλλά και οι τους. Όλοι, ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητες και το ταλέντο του, φροντίζει τις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν.

 Το μουσικό σύνολο «Tettix» έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τρεις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας: «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» (2008), «Πετρόσουπα» (2012) -η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) και έχει ηχογραφηθεί σε CD, και την όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» (2015), η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της ηχογράφησης.

 

Οι συντελεστές της παράστασης

Ιδέα – Μουσική διδασκαλία – Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Λιμπρέτο – μουσική: Tettix music group

Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Γιώργος Συνοδινός (Σπουδαστής τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών)

Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη

Μετάφραση Libreto: Νατάσσα Μάντεση

Aεροπόρος (μικρός): Δανάη Παιδάκη, Ευφροσύνη Κακάβα

Αεροπόρος: Ορφέας Λιαπάτης

Μικρός Πρίγκηπας: Τάσος Βέμμος, Χρύσα Γριβέα

Τούρκος Αστρονόμος: Γιώργος Συνοδινός

Βασιλιάς: Δανάη Πατσαρούχα, Ευγενία Μπουλούζου

Ματαιόδοξος: Ιωάννα Χατζάτογλου, Καμπύλη

Μπεκρής: Αναστασία Κακάβα, Γεωργία Τυμπανάρη

Επιχειρηματίας: Κατερίνα Τσώλου, Άγγελος Μουστάκης

Λουλούδι: Κατερίνα Σαμαρά, Πηγή Καραβοκύρη

Φίδι: Κατερίνα Αναστασίου

Αλεπού: Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Ευγενία Μπουλούζου

Αφηγήσεις – Χορωδία: Άγγελος Μουστάκης, Καμπύλη, Αναστασία Κακάβα, Αφροδίτη Βιδάλη, Γεωργία Τυμπανάρη, Γιώργος Συνοδινός, Δανάη Παιδάκη, Δανάη Πατσαρούχα, Ερασμία Κόγια, Ευγενία Μπουλούζου, Ευφροσύνη Κακάβα, Ιλεάννα Βιδάλη, Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Iωάννα Χατζάτογλου, Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Σαμαρά, Κατερίνα Τσώλου, Μικαέλα Λύτρα, Ορφέας Λιαπάτης, Παναγιώτης Μπαλτάς, Πηγή Καραβοκύρη, Στέλλα Γεωργιάδη, Τάσος Βέμμος, Φαίδρα Μπελοσίνωφ, Χρύσα Γριβέα.

Οργανικό σύνολο: Ορέστης Γαργουλάκης (φλάουτο), Καλή Μπάλδου (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο), Χριστίνα Στεφάνου (βιολί), Δημήτρης Χρυσικός (πιάνο).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Λαμπρινή Σταμάτη – τηλ. 6997 715382 – email: lambrini7@gmail.com

 Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Ιουλίου, 21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου: 10 € στο ταμείο του Θεάτρου/προπώληση 8 €

Προπώληση εισιτηρίων: Στα του φεστιβάλ | Δίαυλος, Ταπάλη 14 Βόλος | Καφέ Galinaki, Τάκη Οικονομάκη 60, Βόλος

Πληροφορίες για την ομάδα Tettix στα τηλέφωνα: 2102759715, 210 2759745

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση