Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Όλα εν-τάξη ή Όλα υπό έλεγχο στην Πειραματική σκηνή Ν.Ιωνίας  
Όλα εν-τάξη ή Όλα υπό έλεγχο στην Πειραματική σκηνή Ν.Ιωνίας  

Όλα εν-τάξη ή Όλα υπό έλεγχο στην Πειραματική σκηνή Ν.Ιωνίας  

Όλα εν-τάξη λοιπόν παρότι ο τίτλος καθησυχάζει και εφησυχάζει, ουσιαστικά προκαλεί και προσκαλεί ευθέως να διαπιστώσουμε κατά πόσο είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι δεν έχει το περιθώριο ο θεατής να αμφιβάλει να αμφισβητήσει και ενίοτε να προβληματισθεί καν. Συμβαίνουν τ!!! Συνέβαιναν πάντα ακολουθούταν την διαλεκτική της Ιστορίας.

Ξεκάθαρα πολιτικός ο λόγος του συγγραφέα . Ένας λόγος που συναντά τον διαχρονικό και ανατρεπτικό λόγο του Μπρεχτ ,τον προφητικό, καταγγελτικό λόγο του Όργουελ και τέλος τον αντιθεσμικό , αντιεξουασιαστικό λόγο του Ντάριο Φό. Λόγος μεστός , αλληγορικός, μεταφορικός, ευθύς και ξεκάθαρος άλλοτε σαρκαστικός ενίοτε πικρά χιουμοριστικός.

Αναγκάζει τον θεατή να αποδεχτεί ότι είναι αυτός το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό υποκείμενο . Είναι αυτός που υφίσταται τα της χειραγώγησης, της προπαγάνδας ,της ς της εκπαιδευμένης ανεπάρκειας του δημόσιου μηχανισμού, των μυθοποιημένων κυβερνητών. Ο ύποπτος και ύπουλος ρόλος της Τηλες με τούς εικονικούς κόσμους ,τις φαντασιακές προσωπικότητες και τα αλλοτριωμένα γεγονότα. Το αποτέλεσμα που τελικά προδίδει την αιτία των πραγμάτων είναι να οδηγηθεί ή κοινωνία εν-τάξη; ή σε μια κοινωνία υπό έλεγχο;

Κατά την διάρκεια της ς θα διαπιστώσουμε απερίφραστα το δεύτερο. Μέσα από τις εκφάνσεις, τις  εκφράσεις, τους μηχανισμούς και τους απώτερους σχεδιασμούς αναδεικνύεται η που ασκείται από τον άνθρωπο στον άνθρωπο ως διαχρονική και άνευ ς αναγκαιότητα.

Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Πανταζή  αριστοτεχνική, λιτή, απέριττη με απόλυτο σεβασμό για τις προθέσεις του συγγραφέα Σκηνοθεσία που οδηγεί τον θεατή να βρίσκεται σε μόνιμη ετοιμότητα για να δεχτεί με τρόπο καταιγιστικό ό,τι το θεατρικό αυτό έχει να πει.

Και έχει να πει πολλά αλλά και να τροφοδοτήσει το μυαλό με άφθονη τροφή για σκέψη και το συνειδησιακό χώρο με επιλογές ή και…ενοχές ώστε να μας ωθήσει σε αναγκαίες αναθεωρήσεις. Ένα φινάλε υπέροχο!!! που μπορεί να είναι και… οδυνηρό.

Οι δρώντες επί σκηνής…εξαιρετικές-οι. Η επι του πιο έντιμου και  ξεκάθαρου ερασι-τέχνη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση