Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Οι Χορευτές της Φωτιάς-Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο»
«Οι Χορευτές της Φωτιάς-Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο»

«Οι Χορευτές της Φωτιάς-Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο»

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού υ που διοργανώνει η ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, από τις 26 έως και τις 29 Απριλίου 2018, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Οι Χορευτές της Φωτιάς-Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο».

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό παραμύθι, γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία από τη Βολιώτισσα, Ειδικής Αγωγής, Μαρία Κουρή, που στόχο έχει να προβληματίσει τη και να αφυπνίσει τις ψυχές των θεατών.

Ήρωες του δραματοποιημένου παραμυθιού είναι οι άγγελοι του ουρανού που, απελπισμένοι από τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία των ανθρώπων, που συνεχίζουν να πολεμούν για να λύσουν τις διαφορές τους, αποφασίζουν να πλησιάσουν και να κινητοποιήσουν τα μικρά , των οποίων οι ψυχές παραμένουν ακόμα αγνές και καθαρές.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Κείμενο: Μαρία Κουρή

Εμψύχωση-σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Νικολάου, Μαρία Κουρή, Έφη Διανέλλου

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Χατζούλη

Σκηνικά: Μαρία Ζαχαριά

Κοστούμια: Χορταργιά

Δημιουργία video: Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού ς (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.)

Το ποίημα ‘Φοβάμαι' έχει γραφεί από την εκπαιδευτικό Βάσω Παλαμιώτου

Το ‘Τραγούδι για την ' (σε στίχους Μαρίας Κουρή) έχει μελοποιηθεί από την Κατερίνα Χατζούλη.

Παίρνουν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες (με αλφαβητική σειρά):Εμμανουέλα Βαλή, Απόστολος-Παναγιώτης Βλαχόπουλος, Αμαλία Γκλαβίνη, Κωνσταντίνος Δεδούσης, Γιάννης (Χουανίτο) Κολέτσιος-Αλεξίου, Νίκος Κορδούλης, Μαρίλια Λαρυγγάκη, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, Ιωάννα Μέκκα, Μελίνα Μιράκα, Μαρία Μοσχοπούλου, Μπέκου, Άλκηστη Σιαφάκα, Ελεάννα Τρίχα, Νάσια Χορταργιά.

Στο μουσικοκινητικό δρώμενο συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 1.00 μετά το μεσημέρι στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση