Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / “Ο παπουτσής και τα ξωτικά” από τους Παπαντού
“Ο παπουτσής και τα ξωτικά”  από τους Παπαντού

“Ο παπουτσής και τα ξωτικά” από τους Παπαντού

 

Μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση που …ταξιδεύει και στα σχολεία

 

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών « κοινσεπ» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη κουκλοθεατρική παράσταση και τη φέρνει ακόμη και στο .

Υπόθεση έργου (διασκευή από το παραμύθι των Γκριμ « Ο τίμιος παπουτσής και η καλή του τύχη»): Ένας εργατικός και καλοκάγαθος παπουτσής, χάνοντας την εργασία του λόγω κρίσης δέχεται τις παραμονές των Χριστουγέννων χωρίς να το γνωρίζει τη βοήθεια των ξωτικών και ξεπερνά την δυσκολία του.

Τα παιδιά θα βοηθήσουν τον παπουτσή να ξεδιαλύνει το μυστήριο που τον έχει αναστατώσει και να δείξει την ευγνωμοσύνη του σε αυτούς που τον βοήθησαν. Μια ιστορία  τόσο παλιά αλλά και τόσο σημερινή δοσμένη με χιούμορ που προσφέρει ανακούφιση, αισιοδοξία και ελπίδα, μιλώντας για την και την ευγνωμοσύνη.

Θεατρική διασκευή παραμυθιού – σκηνοθεσία: Φουκαλά Συνοδή

σκηνικά: Νίτης Νίκος

κούκλες : Νίτης Νίκος, Φουκαλά Συνοδή.

Παίζουν οι: Κυρατσούδη Δήμητρα, Φουκαλά Συνοδή. Τεχνική υποστήριξη, κιθάρα: Νίτης Νίκος.

Οι

Το όνομα Παπαντού προκύπτει από το ΠΑράσταση ΠΑΝΤΟΥ. Είναι  μία  κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες.

Η παράσταση «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» είναι η πρώτη επαγγελματική κουκλοθεατρική παραγωγή και είχε παρουσιαστεί ξανά το Δεκέμβρη του 2015 σε Παιδικούς Σταθμούς, Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Βόλου.

Χαρακτηριστικά παράστασης (περιλαμβάνει παιχνίδια με το κοινό των παιδιών στην έναρξη, κουκλοθεατρική παράσταση με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (κιθάρα), χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν στο κλείσιμο).

Είδος κούκλας: γαντόκουκλα, διάρκεια παράστασης: 45΄, διαστάσεις κουκλοθέατρου: 2,10 μ. ύψος, 1,80 μ. πλάτος, 1,00 μ. βάθος. Στήσιμο ξεστήσιμο κουκλοθέατρου (): 20΄πριν, 20΄μετά. Εισιτήριο: 4 το άτομο.

Για τα σχολεία που επιθυμούν να προγραμματίσουν την παράσταση, μπορούν οι υπεύθυνοι να επικοινωνούν με την «Παπαντού κοιν.σ.επ. Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών (έδρα Βόλος). Υπεύθυνη επικοινωνίας: Φουκαλά Συνοδή Θεατρολόγος – Παιδαγωγός 6970379803, 24210 89003, sfoukala@yahoo.gr.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση