Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews
Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews

Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews

Μί ποκλειστική συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα PagasitikosNews  έδωσαν ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα , με αφορμή την εξαιρετική παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο»  του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που θα δοθεί  το Σάββατο  13 Νοεμβρίου 2021 και 21:00  στο Πολιτιστικό  Νέας  Ιωνίας στο Βόλο.

Οι δύο ηθοποιοί αναμένουν με χαρά να συναντηθούν με το θεατρόφιλο  κοινό του Βόλου, μετά την πολύμηνη παύση ελέω καραντίνας.

-Μετά από πολύμηνη καραντίνα επιστρέφετε στο θεατρικό σανίδι με μια εξαιρετική παράσταση από πλευρά σας. Πώς βιώνετε αυτή την επανεκκίνηση και τι ευελπιστείτε για το ;

Παυλίνα Χαρέλα:  Ευχόμασταν κάθε μέρα η επιστροφή στη σκηνή και η επόμενη συνάντησή μας με το κοινό να γίνει με ακόμα μεγαλύτερη προσδοκία μετά από την εμπειρία του lockdown και την αναγκαστική αυτή απομάκρυνση από τα θέατρα.

Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να ανέβουμε στη σκηνή και να νιώσουμε αυτή τη μοναδική επαφή με τον κόσμο καθώς το θέατρο είναι μία ιστορία διάδρασης και κάθε παράσταση είναι μία πολύτιμη εμπειρία για εμάς. Τα συναισθήματα είναι μοναδικά και η χαρά μας απερίγραπτη για αυτό που βιώνουμε σε κάθε παράσταση της ς μας.

-Πώς είναι η ζωή ενός ηθοποιού στον καιρό της καραντίνας;  

Αντώνης Λουδάρος: Το θέατρο πέρασε ίσως τη δυσκολότερη στιγμή του. Νιώσαμε αβεβαιότητα για το αύριο και ανασφάλεια για το τι θα κάνουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα πάντα ήταν σε καταστολή χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το . Μας έλειψε η ανθρώπινη επαφή, η σύνδεση με το κοινό, η ανταλλαγή συναισθημάτων που μόνο το θέατρο μπορεί να σου δώσει.

Στην ουσία δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο αλλά συνεχίσαμε να ονειρευόμασταν και να δημιουργούμε όπως μπορούμε.

-Έχετε δείξει επί σκηνής ότι υπάρχει τέλεια χημεία μεταξύ σας παρότι δεν έχετε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Να περιμένουμε και άλλες συνεργασίες στο μέλλον;

Παυλίνα Χαρέλα:  Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό έχω κάνει και δεν σας κρύβω ότι στις πρώτες παραστάσεις ένιωθα δέος μπροστά στον Αντώνη και άγχος για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του υπέροχου αυτού έργου. Στην πορεία πήρα πολλά στοιχεία από τον Αντώνη με τον οποίο συνεννοούμαστε με τα μάτια και μου δίνει απίστευτη χαρά η συνεργασία μας πάνω και κάτω από τη σκηνή. Έχει γίνει κάτι μαγικό γιατί σκεφτόμαστε το ίδιο, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και υπάρχει τρομερή σύμπνοια. Μακάρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν και να μπορέσουμε να συμπορευτούμε και σε άλλα δια στο μέλλον.

– Το θεατρικό έργο «Σκηνές από έναν Γάμο» του INGMAR BERGMAN είναι διαχρονικό και επίκαιρο αφού πραγματεύεται την πολυετή σχέση ενός ζευγαριού κι ένα χάσμα που υφέρπει και ξετυλίγεται σε ένα δράμα δωματίου…

Αντώνης Λουδάρος: Οι “Σκηνές από ένα γάμο” είναι ένα υπέροχο ψυχογράφημα και ο καθένας θα βρει κομμάτια του εαυτού του. Είναι ένα πολύ δυνατό έργο που μιλά για την σχέση ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, την , την συνήθεια, την επιμονή, την προσμονή, την ζήλια, τη νοσταλγία, τη , το ψέμα και τόσα άλλα…

Προβλήματα τα ζευγάρια  αντιμετώπιζαν ανέκαθεν. Ωστόσο αφενός υπήρχαν περισπασμοί που τους έκαναν να μην αντιλαμβάνονται τόσο εύκολα ότι ασφυκτιούσαν, αφετέρου με την του κορωναϊού έγινε φανερό το πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπούν όλα και κάποιοι αποφάσισαν πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις σε μια σχέση που σε πνίγει.

Ωστόσο υπήρχαν και εκείνοι που χωρίς τους περισπασμούς κατάλαβαν ότι τελικά τα βρίσκουν περισσότερο από όσο πίστευαν με το ταίρι τους. Βρήκαν την αφθονία των συναισθημάτων στην αφαίρεση των ερεθισμάτων.

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα είναι ένα ζευγάρι που ζούσε μέσα σε  περισπασμούς μέχρι τη στιγμή που ο Γιόχαν αποφάσισε να ακολουθήσει το “vivere pericolosamente”. Εν τέλει χωρίς τους περισπασμούς του κοινωνικού πλαισίου, η σχέση τους παίρνει άλλη ρότα. Κι αυτό είναι που κάνει το έργο τόσο επίκαιρο. Η ασφυξία, η ανάγκη για αλλαγή και η ανατροπή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση