Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews
Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews

Ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα στο PagasitikosNews

Μία αποκλειστική συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα PagasitikosNews  έδωσαν ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα , με αφορμή την εξαιρετική παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο»  του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που θα δοθεί  το Σάββατο  13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 21:00  στο Πολιτιστικό  Νέας  Ιωνίας στο Βόλο.

Οι δύο ηθοποιοί αναμένουν με να συναντηθούν με το θεατρόφιλο  κοινό του Βόλου, μετά την πολύμηνη παύση ελέω καραντίνας.

-Μετά από πολύμηνη καραντίνα επιστρέφετε στο θεατρικό σανίδι με μια εξαιρετική παράσταση από πλευρά σας. Πώς βιώνετε αυτή την επανεκκίνηση και τι ευελπιστείτε για το μέλλον;

Παυλίνα Χαρέλα:  Ευχόμασταν κάθε μέρα η επιστροφή στη σκηνή και η επόμενη συνάντησή μας με το κοινό να γίνει με ακόμα μεγαλύτερη προσδοκία μετά από την εμπειρία του lockdown και την αναγκαστική αυτή απομάκρυνση από τα θέατρα.

Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να ανέβουμε στη σκηνή και να νιώσουμε αυτή τη μοναδική επαφή με τον κόσμο καθώς το θέατρο είναι μία διάδρασης και κάθε παράσταση είναι μία πολύτιμη εμπειρία για εμάς. Τα συναισθήματα είναι μοναδικά και η μας απερίγραπτη για αυτό που βιώνουμε σε κάθε παράσταση της περιοδείας μας.

-Πώς είναι η ενός ηθοποιού στον καιρό της καραντίνας;  

Αντώνης Λουδάρος: Το θέατρο πέρασε ίσως τη δυσκολότερη στιγμή του. Νιώσαμε αβεβαιότητα για το αύριο και ανασφάλεια για το τι θα κάνουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα πάντα ήταν σε καταστολή χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το μέλλον. Μας έλειψε η ανθρώπινη επαφή, η σύνδεση με το κοινό, η ανταλλαγή συναισθημάτων που μόνο το θέατρο μπορεί να σου δώσει.

Στην ουσία δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο αλλά συνεχίσαμε να ονειρευόμασταν και να δημιουργούμε όπως μπορούμε.

-Έχετε δείξει επί σκηνής ότι υπάρχει τέλεια χημεία μεταξύ σας παρότι δεν έχετε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Να περιμένουμε και άλλες συνεργασίες στο μέλλον;

Παυλίνα Χαρέλα:  Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό έχω κάνει και δεν σας κρύβω ότι στις πρώτες παραστάσεις ένιωθα δέος μπροστά στον Αντώνη και άγχος για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του υπέροχου αυτού έργου. Στην πορεία πήρα πολλά στοιχεία από τον Αντώνη με τον οποίο συνεννοούμαστε με τα μάτια και μου δίνει απίστευτη η συνεργασία μας πάνω και κάτω από τη σκηνή. Έχει γίνει κάτι μαγικό γιατί σκεφτόμαστε το ίδιο, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και υπάρχει τρομερή σύμπνοια. Μακάρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν και να μπορέσουμε να συμπορευτούμε και σε άλλα ταξίδια στο μέλλον.

– Το θεατρικό έργο «Σκηνές από έναν Γάμο» του INGMAR BERGMAN είναι διαχρονικό και επίκαιρο αφού πραγματεύεται την πολυετή σχέση ενός ζευγαριού κι ένα χάσμα που υφέρπει και ξετυλίγεται σε ένα δράμα δωματίου…

Αντώνης Λουδάρος: Οι “Σκηνές από ένα γάμο” είναι ένα υπέροχο ψυχογράφημα και ο καθένας θα βρει κομμάτια του εαυτού του. Είναι ένα πολύ δυνατό που μιλά για την σχέση ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, την αγάπη, την συνήθεια, την επιμονή, την προσμονή, την ζήλια, τη νοσταλγία, τη μοναξιά, το ψέμα και τόσα άλλα…

Προβλήματα τα ζευγάρια  αντιμετώπιζαν ανέκαθεν. Ωστόσο αφενός υπήρχαν περισπασμοί που τους έκαναν να μην αντιλαμβάνονται τόσο εύκολα ότι ασφυκτιούσαν, αφετέρου με την κρίση του κορωναϊού έγινε φανερό το πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπούν όλα και κάποιοι αποφάσισαν πως η είναι πολύ μικρή για να ζεις σε μια σχέση που σε πνίγει.

Ωστόσο υπήρχαν και εκείνοι που χωρίς τους περισπασμούς κατάλαβαν ότι τελικά τα βρίσκουν περισσότερο από όσο πίστευαν με το ταίρι τους. Βρήκαν την αφθονία των συναισθημάτων στην αφαίρεση των ερεθισμάτων.

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα είναι ένα ζευγάρι που ζούσε μέσα σε  περισπασμούς μέχρι τη στιγμή που ο Γιόχαν αποφάσισε να ακολουθήσει το “vivere pericolosamente”. Εν τέλει χωρίς τους περισπασμούς του κοινωνικού πλαισίου, η σχέση τους παίρνει άλλη ρότα. Κι αυτό είναι που κάνει το τόσο επίκαιρο. Η ασφυξία, η ανάγκη για αλλαγή και η ανατροπή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση