Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Μπαμπά; Α, μπα!» – Θεατρική παράσταση (κωμωδία) από τους ΣκηνοΠαίκτες
«Μπαμπά; Α, μπα!» – Θεατρική παράσταση (κωμωδία) από τους ΣκηνοΠαίκτες

«Μπαμπά; Α, μπα!» – Θεατρική παράσταση (κωμωδία) από τους ΣκηνοΠαίκτες

Το τμήμα ενηλίκων της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει  τη θεατρική “Μπαμπά; Α, μπα!”, μια διασκευή της δημοφιλέστατης μαύρης κωμωδίας των Ρέππα και Παπαθανασίου “Μπαμπάδες με ρούμι”, που μας μεταφέρει στην Ελλάδα του '90, θίγοντας και σατιρίζοντας πολλά από τα κακώς κείμενά της.

Οι παραστάσεις τους θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, στις 21:00.

Oι ΣκηνοΠαίκτες 

Η θεατρική ομάδα ΣκηνοΠαίκτες δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του και έχει σαν στόχο να προάγει τα θετικά της θεατρικής αγωγής στους συμμετέχοντες ερασιτέχνες ηθοποιούς και να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάταση, αλλά και του Δήμου Αλμυρού.  Η ομάδα τους απαρτίζεται από τρεις υπο-ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες ηλικιακά (παιδιά δημοτικού, και ενήλικες) και στοχεύουν στο ανέβασμα τριών διαφορετικών θεατρικών παραστάσεων κάθε χρόνο. Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί και εμψυχωτές εργάζονται εθελοντικά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχουν ευτυχήσει να έχουν την υποστήριξη πολλών συμπολιτών μας, που έχουν συνεισφέρει στην όλη τους προσπάθεια με τρόπους που θα αναφερθούν ακολούθως. Επίσης, απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία του Αλότοπος στον κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους! Το παιδικό τμήμα της ομάδας ΣκηνοΠαίκτες έχει ήδη ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την θεατρική “Ο Μορμόλης” τον Μάιο του 2019, σε σκηνοθεσία Ράνια Θεοδωρογιάννη. Το εφηβικό τμήμα παρουσιάζει την παράσταση “Νεφέλες” του Αριστοφάνη, που σκηνοθετεί η Συνοδή Φουκαλά.

Υπόθεση του έργου

Ο και ευκατάστατος πατέρας έχει μείνει στο χωριό. Οι δυο γιοι του προσέλα μία Βουλγάρα, τη Βέσκα, για να τον φροντίζει. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό και ο επικείμενος θάνατός του φέρνει τους γιους με τις συζύγους τους στο πατρικό σπίτι. Οι ελπίδες για μια κληρονομιά που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή αναζωπυρώνονται! Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που δεν έχουν υπολογίσει και οι πρόσθετες αποκαλύψεις ανατρέπουν διαρκώς τα σχέδιά τους! Ποιος θα επικρατήσει τελικά και με ποιο τρόπο; Οι Παναγιώτης, Χρήστος, Ρόη, Τζένη, Βέσκα και Βάσω, σας καλούν να τους απολαύσετε σε ένα καταιγισμό γεγονότων με απίθανες καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές που καθηλώνουν και προκαλούν γέλια και … κλάματα! Η παράσταση συνιστάται για άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.

Εμψύχωση/Σκηνοθεσία: Συνοδή Φουκαλά

Μουσική επιμέλεια: Έφη Τελκή

Σκηνικά: Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες, Ντίνα Μαγγανά, Γεωργία Αράπη

Υποστήριξη: Αλότοπος

Οργάνωση: Bill Giann

Φωτογραφίες: Photostyle ΜΠΑΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ / Bazis Lampros

Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Vivi Hamilou

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημητρόβα Βάσω – Βέσκα

Ζωγράφου Αφροδίτη – Ρόη

Θεοδωράκη Δήμητρα – Τζένη

Μπαζής Αντώνης – Παναγιώτης

Ξυνός Στέργιος – Χρήστος

Χαμηλού Βιβή – Βάσω

Ιστοσελίδα: https://vivihamilou.wixsite.com/scenopaiktes

: https://www.facebook.com/TheaterGroupsAtAlotopos/

Εκδήλωση θεατρικής παράστασης: https://www.facebook.com/events/652150325257051/

Χορηγός επικοινωνίας: pagasitikosnews

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση