Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Μουσική Παράσταση “Όνειρο Στο Κύμα” του Α. Παπαδιαμάντη στον Άναυρο
Μουσική Παράσταση “Όνειρο Στο Κύμα” του Α. Παπαδιαμάντη στον Άναυρο

Μουσική Παράσταση “Όνειρο Στο Κύμα” του Α. Παπαδιαμάντη στον Άναυρο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου παρουσιάζει την μουσική “Όνειρο Στο Κύμα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (για την θεατρική περίοδο 2014-2015) την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις Αναύρου (Κ.Σ. Ιάσωνας), ώρα 9:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά και ερωτικά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική, τα τραγούδια με θέμα κυρίως τον έρωτα, συναντιούνται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου, μία «διαφορετική» , ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τη μουσική, και το χορό..

Η δουλειά μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μια άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου. και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής ς σε ένα επίπεδο ποιότητας.

Σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ότι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η μας Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω από όλα ο Ελληνικός Λόγος είναι αξία.

Πρόκειται για μία ευέλικτη μουσική παράσταση, που μπορεί να «πλησιάσει» μέρη και τόπους δύσκολους στην πρόσβαση, ή και απομονωμέ από το αστικό τοπίο, κοντά στη θάλασσα (ή και μακριά της), με στόχο να φέρει πιο κοντά τους συμμετέχοντες – θεατές στις φυσικές ομορφιές του τόπου και να δώσει μια διαφορετική οπτική στην καθημερινότητα τους.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς όπου εμπνέεται το χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη . τον συνοδεύει στη μουσική ο Βασίλης Αγροκώστας, ,χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Δίαυλος-Το 14,τηλ 24210 25363

"Αλιεύοντας" την είδηση