Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Κουκλοθέατρο για παιδιά δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κουκλοθέατρο για παιδιά δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κουκλοθέατρο για παιδιά δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει και επιμελείται ετήσιο Εργαστήριο κουκλοθέατρου για παιδιά δημοτικού με τίτλο «Εγώ και οι σχέσεις μου με τους άλλους » με αντικείμενο τις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι η μυθοπλασία και η αφήγηση, καθώς και ο αυτοσχεδιασμός με κούκλα ή χωρίς. Οι κούκλες θα κατασκευαστούν από τα ίδια τα παιδιά.

Το περιλαμβάνει διαδοχικά στάδια: α) από το «νιώθω» και «αισθάνομαι», β) περιγραφή του πως νιώθουμε όταν είμαστε π.χ. χαρούμενοι ή λυπημένοι ή όταν ντρεπόμαστε, κ.ο.κ., γ) αφήγηση ιστοριών και ασκήσεις μυθοπλασίας και δραματοποίηση, στις οποίες περιγράφονται καταστάσεις που δημιουργούν συγκεκριμένα συναισθήματα στον ήρωα της ιστορίας και τον καλούν να τα διαχειριστεί. Με τους κατάλληλους παιδαγωγικούς χειρισμούς αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης συμπεριφορών και συναισθημάτων. Τα παιδιά μέσα από τις ιστορίες και τη δραματοποίηση, ενθαρρύνονται στο να εκφράζονται και να επικοινωνούν μέσα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τρόπο αποτελεσματικό, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τυχόν αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη ή η ενοχή. Το λήγει με τη παράστασης από τα παιδιά, εφόσον το επιθυμούν τα ίδια.

Παράλληλα, για όσους γονείς το επιθυμούν, θα λειτουργήσουν ομάδες γονέων για την εδραίωση και την επέκταση των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο Εργαστήριο στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Το θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2015 έως και το Μάιο του 2016. Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, μια φορά την εβδομάδα σε χώρο που θα ανακοινωθεί, και ο μέγιστος αριθμός των παιδιών θα είναι 15. Την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου και το Συντονισμό των Ομάδων Γονέων έχει η Χριστίνα Ρούση – Βέργου, PhD, Ψυχολόγος και Συνεργάτιδα του Κέντρου, ενώ υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση είναι η Συνοδή Φουκαλά, Θεατρολόγος – Παιδαγωγός.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6982 77 15 66 & sfoukala@.gr .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση