Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια» στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς
Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια» στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια» στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Η παράσταση “Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια” θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου στις 9 μ.μ.

Η σύλληψη και η εικαστική εγκατάσταση ανήκει στον εικαστικό και ζωγράφο Κωνσταντίνο Κομνηνό που δημιούργησε ένα μεγάλων διαστάσεων έργο (κύβο). Το installation πλαισιώνεται και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το kinetic art project – performance, που συνέλαβε και σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Δημήτρης Δακτυλάς.

Την διασκευή των κειμένων του Λούις Κάρολ επιμελήθηκε η Φρειδερίκη Μπεκίρη, το έργο πλαισιώνεται με την πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Παπαδόπουλου και υποστηρίζεται με την συμμετοχή των ηθοποιών Γιώργου Γιατζιτζάκη, Ράνιας Θεοχαροπούλου, Άλκηστις-Ελένης Κοσμά, Φρειδερίκης Μπεκίρη, Ειρήνης Μυλωνά, Γιώργου Παπαδόπουλου, Μάρθας Παπαθανασίου, Βάσιας Στάμου.

Η συνεχής διάδραση μεταξύ του άψυχου και του έμψυχου, του μηχανικού και του «ζώντος» – πραγματικού, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο, που με πρωτοποριακό τρόπο αποδίδει την αρχική ιδέα της σύνθεσης. Ειδικότερα και βασιζόμενο στο θέμα της έκθεσης, το καλλιτεχνικό έργο, με πρόφαση το πρόσωπο της «Αλίκης», θέτει και πραγματεύεται ερωτήματα αναφορικά με έννοιες, φαινομενικά αντιφατικές, όπως η αλήθεια και το ψέμα, η ασφάλεια και η απομόνωση, ο αποκλεισμός ή κατ’ επιλογήν εγκλεισμός, η ελευθερία και η ανάγκη, η ατομικότητα και η συλλογική συνείδηση.

Μια μηχανική Αλίκη, εγκλωβισμένη μέσα σε έναν υπέροχο, γυάλινο κύβο – κελί; βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις πολλαπλές εκδοχές του εαυτού της, τις οποίες μπορεί μόνον να παρακολουθεί ή τελικά μπορεί και να ενσωματώσει; Η «Αλίκη» είναι μία με πολλαπλές εκδοχές, ρόλους, ανάγκες, επιλογές ή είμαστε όλοι με τους ίδιους περιορισμούς, φόβους, ανάγκες; Κι αν η Αλίκη είναι εγκλωβισμένη, στο γυάλινο κελί της, ποιος είναι εκεί έξω, που σκέφτεται, αποφασίζει και δρα γι’αυτήν;

Το ‘’έργο’’ «Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια» παρουσιάστηκε στην έναρξη των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Biennale της Σαντορίνης το Σεπτέμβριο του 2016 , η εγκατάσταση του έργου του Κωνσταντίνου Κομνηνού απέσπασε το δεύτερο βραβείο.

* Μουσική σύνθεση: «Το Νησί» σουίτα για δύο πιάνα του Βασίλη Παπαδόπουλου ,ερμηνεύουν η Έφη Παπαθωμαΐδη και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Κατασκευή Κοστουμιού: Ματίνα Κουτούδη, Λευκή Ρούντου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση λύση για έναρξη προπονήσεων ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου - https://t.co/ajRWTZE56n -

  • Δωρεάν rapid-test με τη διαδικασία drive-through στο Βόλο - https://t.co/whAB0vAoFC -

  • Αντιπλημμυρικά Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ολοκληρώθηκαν έργα 530 εκατ. ευρώ και ξεκινούν νέα έργα 141,5 εκατ. ευρώ… - https://t.co/0M2Y8vBqgZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση