Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η θεατρική κωμωδία «Του Χωριού το Κοινοβούλιο» στο Πολύκεντρο Αερινού
Η θεατρική κωμωδία «Του Χωριού το Κοινοβούλιο» στο Πολύκεντρο Αερινού

Η θεατρική κωμωδία «Του Χωριού το Κοινοβούλιο» στο Πολύκεντρο Αερινού


Η θετρική πράσταση με τίτλο «Του χωριού το Κοινοβούλιο», παρουσιάζεται στο Αερινού του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση Δήμου Ρήγα Φεραίου και Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου και Ποίησης, τιμημένου με από το και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και - του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, σε στίχους Δημήτρη Ρήτα.

Οι σκηνές διαδραματίζονται στο καφενείο του χωριού, που είναι κατά κάποιον τρόπο το μικρό «Κοινοβούλιο» του χωριού. Είναι ο χώρος, όπου όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν λόγο για όλα και μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, συζητώντας με τον Πρόεδρο, Δήμαρχο, Δάσκαλο, Αγροφύλακα, Αγροτικό Γιατρό και τους συγχωριανούς τους.

Είναι κωμωδία με πλούσια στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, χωρίς ακρότητες, και με στοιχεία ηθογραφικά. Προκαλεί άφθονο κι αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες.

Το πρωτότυπο κι άριστο θεατρικό κείμενο, οι εξαίρετες ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών, τα όμορφα και λιτά σκηνικά και κοστούμια, η εξαίσια και τα και η πολύ καλή μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη, συνθέτουν μία άρτια παράσταση που εντυπωσιάζει όλους τους θεατές και αφήνει άριστες εντυπώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση