Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » « Η Πηνελόπη …αλλιώς» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής
« Η Πηνελόπη …αλλιώς»  στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

« Η Πηνελόπη …αλλιώς» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

H ομάδα Κλοσάρ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Θεσσαλίας , με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Γεωργίας Συμεωνίδου « Η Πηνελόπη …αλλιώς»  στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, την Τετάρτη  26-Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικες).

Τι συμβαίνει όταν η Πηνελόπη μαζί με την Ευρύκλεια, την Τιμαία, τη Λαμπιδώ, την Κλεισιθήρα μιλούν για πόθους εκπληρωμένους και ανεκλπήρωτους;

Τι είναι η Επτανησιακή Ένωση που ονειρεύονται ο Αντίνοος μαζί με τους μνηστήρες;

Και με τον Οδυσσέα τι θα γίνει; Θα ξανασμίξει με την Πηνελόπη;

Όλοι αυτοί, χαρακτήρες από το «Η Πηνελόπη αλλιώς»  έρχονται να  θυμίσουν πως κάποιοι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Ανασυγκροτούν τον εαυτό τους, μιλούν μια άλλη “ γλώσσα”, μεταφέρουν νέες σημασίες.

Το έργο υπονομεύοντας με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο, γεμάτο κωμικό οίστρο, την ομηρική παράδοση, επανεφευρίσκει την Πηνελόπη για να παρωδήσει ανδρικούς μύθους ηρωισμού και εξουσίας, να δώσει φωνή σε γυναίκες που ήταν καταδικασμένες στη σιωπή για να μιλήσουν όχι για πίστη αλλά για την επιθυμία, χαρτογραφώντας με μια αμείλικτα δηκτική διάθεση όλη τη σύγχυση και τον παραλογισμό της σημερινής Ελλάδας.

Η Πηνελόπη είναι σίγουρα “ αλλιώς” και δεν υφαίνει πια…

Να σημειωθεί πως αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσκομίζουν τρόφιμα που θα διατεθούν  σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση