Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Τσιάνο για την προσφορά του στο Θέατρο
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Τσιάνο για την προσφορά του στο Θέατρο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Τσιάνο για την προσφορά του στο Θέατρο

Τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη απένειμε ο Κ. Αγοραστός

Η τίμησε τον Κώστα Τσιάνο «της ς και της Θεσσαλίας» για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου, σε μια συγκινητική εκδήλωση στο κατάμεστο θεατράκι του Μύλου, το σπίτι του Θεσσαλικού Θεάτρου, όπου η συγκίνηση περίσσευε. “Τιμούμε τον σκηνοθέτη που έκανε τα πάντα για να είναι το Θεσσαλικό κορυφή στην Ελλάδα”, είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός απονέμοντας στον σκηνοθέτη τιμητική πλακέτα.

“Ο Κώστας Τσιάνος …όργωσε όλο το Θεσσαλικό κάμπο και έφερε σε επαφή τους ανθρώπους της πόλης και της υπαίθρου με τα σημαντικότερα ελληνικά και ξένα κείμενα, «χωρίς πειραματισμούς, αποδομήσεις και καρατομήσεις», δημιούργησε θεατρικό κοινό, το κοινό της ς που αναγνωρίζεται από του ανθρώπους του θεάτρου ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, μας δίδαξε ότι η αρχαία ελληνική είναι ένα μεγάλο λαϊκό θέατρο και μας χάρισε παραστάσεις- σταθμούς με διεθνή απήχηση. Είμαστε ευγνώμονες για την συνεχή και συνεπή προσφορά του στα θεατρικά πράγματα της πόλης μας” είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσιάνος αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την μεγάλη τιμή ξεκίνησε μια μαγευτική αφήγηση γεμάτη γλυκόπικρες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία όταν του καλλιεργήθηκε η επιθυμία να βγει στο θέατρο, τη συναρπαστική διαδρομή του δίπλα με κορυφαίους δασκάλους και συνεργάτες μέχρι το σήμερα, με την ευχή να τελειώσει την πορεία του στο «εδώ στο Θεσσαλικό, γιατί όλα τα πράγματα ακόμα και τα καλύτερα, κάποτε τελειώνουν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης τον οποίο ο Τσιάνος σύστησε ως « τον μεγαλύτερο σύγχρονο ηθοποιό, όχι μόνο κωμικό» διάβασε το συγκινητικό γράμμα που του είχε γράψει ειδικά για την εκδήλωση περιγράφοντας τον σκηνοθέτη σαν έναν άνθρωπο που ξέρει μόνο να δίνει : «Είσαι ένας πλούσιος φτωχός» είπε.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά  ο Σπύρος Καβαλιεράτος, ο  Τσιαπλές και ο Νίκος Έξαρχος, καθώς και χορωδιακό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη με συνοδό πιάνου την Ιωάννα Σιοπούδη.

Χαιρετισμό απέστειλαν η υφ Κ. Παπανάτσιου και οι βουλευτές Λάρισας Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας Γ. Κατσιαντώνης και Καρδίτσας Π. Β.

Το κοινό καλωσόρισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ. Κ. Σπανού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση