Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η ιστορία του “Μικρού Πρίγκιπα”αύριο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου
Η ιστορία του “Μικρού Πρίγκιπα”αύριο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Η ιστορία του “Μικρού Πρίγκιπα”αύριο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Η ιστορία του “Μικρού Πρίγκιπα” του Αντουάν τε Σαιντ Εξυπερύ, ενός μαγικού παραμυθιού γραμμένο για μικρούς και μεγάλους, ανεβαίναι αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό ” από το Μαριονέτας Γκότση.

Οι χειροποίητες μαριονέτες, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την παράσταση, όπως και τα εντυπωσιακά σκηνικά του κουκλοθέατρου, που αλλάζουν αν με τα ταξίδια του μικρού μας ήρωα, γίνονται στο μαγικό ταξίδι του Πρίγκιπα.

Συνοδοιπόρος και… πιλότος στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα είναι ο Πάνος Μουζουράκης. Ο μοναδικός ηθοποιός απογειώνει τη φαντασία μικρών και μεγάλων με τη μουσική του, το τραγούδι των τίτλων που έχει γράψει με μεγάλη φροντίδα και ευαισθησία και τη φωνή του στο ρόλο του πιλότου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Τα νοήματα του έργου είναι πέρα για πέρα διαχρονικά. Ο Μικρός Πρίγκιπας μέσα από τους σταθμούς του ταξιδιού του, γνωρίζει ανθρώπους και , με τους οποίους συνομιλεί και ανακαλύπτει την αξία της φιλίας, της αγάπης, του παιχνιδιού και της υπευθυνότητας. Ο Μικρός Πρίγκιπας διδάσκεται από την αλεπού πως όταν εξημερώνεις κάποιον, φτιάχνεις δεσμούς μαζί του κι έτσι γίνεται μοναδικός για εσένα στον κόσμο, όπως κι εσύ μοναδικός για εκείνον. Παράλληλα, η αλεπού του προσφέρει ένα μοναδικό μάθημα ς: “Μόνο με την καρδιά μπορείς να δεις σωστά”.

Μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ο Μικρός Πρίγκιπας ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου, όχι μόνο τη μοναξιά που πλήττει τους ανθρώπους αυτού του κόσμου, αλλά και την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη δίψα για χρήμα και τη μιζέρια.

Το θέατρο μαριονέτας Γκότση

Ο Θανάσης Γκότσης δικαίως θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους μαριονετίστες της χώρας. Ο τρόπος με τον οποίο κατευθύνει τις κούκλες είναι σαν να αποτελούν προέκταση των χεριών του.

Ακολούθησε από οχτώ χρόνων τα χνάρια του πατέρα του, ίκου, ο οποίος ίδρυσε το “Θέατρο Μαριονέτας Γκότση” το 1978. Πατέρας και γιος έχουν φιλοτεχνήσει περισσότερες από 200 μαριονέτες με μεράκι και ακρίβεια στην κίνηση, η κατασκευή των οποίων είναι μοναδική.

Σίγουρα ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν πως η τέχνη της Μαριονέτας δημιουργήθηκε πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια, όπως και το γεγονός πως ο χαρακτηρισμός της μαριονέτας ήταν “νευρόσπαστα αγάλματα”. Η δημιουργία της βασίζεται στην αντίληψη πως οι άνθρωποι είναι πιόνια-κούκλες που τις κινούν οι θεοί.

Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν τις μαριονέτες, να κινήσουν και τα ίδια “τα νήματα της ζωής τους”.

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση “Δίαυλος”, τηλ. : 24210-25363

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Πάνος Μουζουράκης, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Σόλων Τσούνης, Μαρίλια Νομικού, Γιώτα Μωησιάδου, Διονύσης Κλάδης.

Διάρκεια: 60΄λεπτά
Μουσική: Πάνος Μουζουράκης, Μιχάλης Κατσαρός
Θεατρική απόδοση: Λίλιαν Τσέρτου, Γιώτα Μωυσιάδου
Μακιγιάζ: Έφη Γεωργακοπούλου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Γκότσης
Κουστούμια: Ειρήνη Γκότση

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση