Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Γκόλφω… λατρεία» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής
«Γκόλφω… λατρεία» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

«Γκόλφω… λατρεία» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Η επικοβουκολική παρωδία της αγάπης και του βουνού «Γκόλφω… λατρεία» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσιάκα, παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου Τεχνών «Αντίσκηνο» στο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 21.15.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συν με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η φτωχή, ορφανή (από πατέρα) και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής Γκόλφω, μια όμορφη κοπέλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Πήλιο (ολόκληρη!) αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της ς της και την κεντρική της αρτηρία, όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την ουαλική του ταυτότητα. Η υπόθεση αρχίζει να περιπλέκεται όταν στην ιστορία εισέρχεται η Λαίδη Κλαίει η οποία έχει έρθει για να δημιουργήσει εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Πήλιο, αλλά και όταν επιστρέφει η μανά της Γκόλφως η Αστέρω από την η οποία έχει αντιρρήσεις για την σχέση Τάσου και Γκόλφως.

Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά από την ύπουλη και διεφθαρμένη Βοσκοπούλα, για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα Ζήση, την Ποθούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Ποθούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω. Η ιστορία συνεχίζει να περιπλέκεται αλλά το τέλος της παραμένει άγνωστο και εξαρτάται από την του κοινού.

Τη σκηνοθεσία του υ υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τσιάκας.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Κατερίνα Γιαννούλη, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Γιάννης Καραλάκος, Κωνσταντίνα Κουσιαρή, Γιάννης Παπανικολάου, Χρήστος Σαββίδης, Ελένη Τσιάκα – Βούλγαρη, Μιχάλης Φυγιετακης και η Ευαγγελία Φωτίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση