Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)
Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)

Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)

Η Εστία Θεάτρου «'Ερινεώς» Βόλου, κλείνοντας εφέτος 30 χρόνια συνεχούς δημιουργικής παρουσίας στην και το , παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Το της Μπερνάντα Άλμπα», στην Παλιά Ηλεκτρική Βόλου την Πέμπτη 26 και Παρασκευὴ 27 Μαΐου 2022, 21:30.

Ελληνική απόδοση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Τράντας Ioannis Trantas.

Μουσική: Πέτρος Δουρδουμπάκης / Petros Dourdoumpakis. Σκηνογραφία: Νίκος Κουλουμπρούκας (Nik Kool). Ενδύματα: Parthenis

(Προπώληση εἰσιτηρίων: Καφέ – βιβλιοπωλεῖο Χάρτα, Σκενδεράνη 16, Βόλος)

Η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική αλλά και τυραννική, επιβάλει οκταετή εγκλεισμό στις της μετά την απώλεια του δεύτερου συζύγου της. Προσπαθώντας να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της ς, θέτει αυστηρούς , όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους.

Η Ανγκούστιας, η ετεροθαλής πρωτότοκη, κληρονομώντας τον πατέρα της (τον πρώτο άνδρα της Μπερνάρντα), γίνεται η εκλεκτή του νεαρού Πέπε Ρομάνο, με τον οποίο όλες οι αδερφές είναι ερωτευμένες κατά κάποιον τρόπο.

Όμως, η μικρότερη Αδέλα είναι αυτή που θα βρεθεί στην αγκαλιά του μυστικά και ανυπόταχτα και θα συγκρουστεί με τους αυστηρούς κοινωνικούς , ώσπου…

Ἡ Μάρθα Μορελεόν τραγούδησε στὰ ἰσπανικὰ τό: “Ciegas Esperanzas” καὶ τὸν αὐτοσχεδιασμό: “Adela”.

Ἑρμηνεύουν οἱ Ἐρινεώ: Μπερνάρντα: Γώγου Μαρία. Μαρία Χοσέφα: Παπαθανασίου Μάρθα. Ἀνγκούστιας: Δεμεσιώτου Χρῦσα. Μαγδαλένα: Χαμούλια Ὄλγα. Ἀα: Σταμοῦλη Ἄρτεμις. Μαρτίριο: Ἐλευθεράκη Ἀντωνία. Ἀδέλα: Σωφρονίδου Στέλλα.

Πόνθια: Παπουλίδου Στέλλα. Δοῦλα: στοῦλα Σοφία. Προυντένθια: Παπαθανασίου Μάρθα. Ζητιάνα: Παπαθανασίου Μάρθα. Χορωδία στο τραγοῦδι «Θεριστάδες»:

Πέτρος Μῆλας, Φῶτης Τσουρανίδης, Γιῶργος Πετροῦδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης.

Σκηνικές κατασκευές: Ἀλιε Χασάν Ἐφέντη.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλλα Παπουλίδου & Εὐάγγελος Κακάλιας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση