Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)
Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)

Η Εστία Θεάτρου «’Ερινεώς» παρουσιάζει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (F.G. LORCA)

Η Εστία Θεάτρου «'Ερινεώς» Βόλου, κλείνοντας εφέτος 30 χρόνια συνεχούς δημιουργικής παρουσίας στην και το , παρουσιάζει το θεατρικό του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», στην Παλιά Ηλεκτρική Βόλου την Πέμπτη 26 και Παρασκευὴ 27 Μαΐου 2022, 21:30.

Ελληνική απόδοση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Τράντας Ioannis Trantas.

Μουσική: Πέτρος Δουρδουμπάκης / Petros Dourdoumpakis. Σκηνογραφία: Νίκος Κουλουμπρούκας (Nik Kool). Ενδύματα: Parthenis

(Προπώληση εἰσιτηρίων: Καφέ – βιβλιοπωλεῖο Χάρτα, 16, Βόλος)

Η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική αλλά και τυραννική, επιβάλει οκταετή εγκλεισμό στις κόρες της μετά την απώλεια του δεύτερου συζύγου της. Προσπαθώντας να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της ς, θέτει αυστηρούς , όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους.

Η Ανγκούστιας, η ετεροθαλής πρωτότοκη, κληρονομώντας τον πατέρα της (τον πρώτο άνδρα της Μπερνάρντα), γίνεται η εκλεκτή του νεαρού Πέπε Ρομάνο, με τον οποίο όλες οι αδερφές είναι ερωτευμένες κατά κάποιον τρόπο.

Όμως, η μικρότερη Αδέλα είναι αυτή που θα βρεθεί στην αγκαλιά του μυστικά και ανυπόταχτα και θα συγκρουστεί με τους αυστηρούς κοινωνικούς , ώσπου…

Ἡ Μάρθα Μορελεόν τραγούδησε στὰ ἰσπανικὰ τό: “Ciegas Esperanzas” καὶ τὸν αὐτοσχεδιασμό: “Adela”.

Ἑρμηνεύουν οἱ Ἐρινεώ: Μπερνάρντα: Γώγου Μαρία. Μαρία Χοσέφα: Παπαθανασίου Μάρθα. Ἀνγκούστιας: Δεμεσιώτου Χρῦσα. Μαγδαλένα: Χαμούλια Ὄλγα. Ἀμέλια: Σταμοῦλη Ἄρτεμις. Μαρτίριο: Ἐλευθεράκη Ἀντωνία. Ἀδέλα: Σωφρονίδου Στέλλα.

Πόνθια: Παπουλίδου Στέλλα. Δοῦλα: Κωστοῦλα Σοφία. Προυντένθια: Παπαθανασίου Μάρθα. Ζητιάνα: Παπαθανασίου Μάρθα. Χορωδία στο τραγοῦδι «Θεριστάδες»:

Πέτρος Μῆλας, Φῶτης Τσουρανίδης, Γιῶργος Πετροῦδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης.

Σκηνικές κατασκευές: Ἀλιε Χασάν Ἐφέντη.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλλα Παπουλίδου & Εὐάγγελος Κακάλιας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση