Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»
«ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»

«ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης – Πολιτισμού – Επιστημών «Αριστοτέλειο» δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης. Ακολουθώντας μια εκπαιδευτική φιλοσοφία που προσπαθεί να φέρει και ενήλικες πιο κοντά στην επιστήμη και τον πολιτισμό με βιωματικό τρόπο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στην πρωτοπόρο και καινοτόμο ευρωπαϊκή φιλοσοφία εκπαίδευσης επιστημών S.T.E.A.M. (Science Technology Engineering Arts Mathematics).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου (2019) παρουσιάζει την διαδραστική «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες» την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (17:30 – 18:30).

Με αστείρευτη και ιδιαίτερη χαρά οι εμψυχωτές του «Κέντρου» και τα , ετοίμασαν δύο θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Οι παραστάσεις «Του Ήλιου τα καμώματα βλέπει το και γελά» (Τετάρτη 3 Απριλίου 17:00 – 18:00) και «Επιονικές Αρολογίες» (Παρασκευή 5 Απριλίου 17:30 – 18:30) αποτελούν μια πρωτοπόρο προσπάθεια εκλαΐκευσης της επιστήμης μέσα από τη και τη φαντασία των τεχνών.

Μια ομάδα νεαρών επιστημόνων βρίσκεται εν μέσω μιας κρίσιμης συζήτησης που αφορά το και την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και όμως υπάρχουν πάντα … απρόβλεπτοι παράγοντες … στις διαδικασίες επίλυσης σημαντικών προβλημάτων. Το πιο μυστήριο, το πιο ανήσυχο, το πιο ενοχλητικό, αλλά παράλληλα διψασμένο για γνώση πλάσμα, προσπαθεί να εξαγοράσει απαντήσεις με τηγανιτά κεφτεδάκια και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Είναι τόσο ενοχλητική που οι επιστήμονες αν δεν απαντήσουν στα ερωτήματά της δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν τη δουλειά τους. Και τότε η ελπίδα της ανθρωπότητας θα σβήσει..!

Η επιστήμη μας προκάλεσε να δημιουργήσουμε τέχνη και η ομάδα διαστημικής, ρομποτικής του «Κέντρου» επινόησε μια διαδραστική, σε πολλά επίπεδα,  που προσπαθεί να ωθήσει το κοινό σε μια προσέγγιση επιστημονικών εννοιών, διαδικασιών και πειραμάτων μέσα σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (17:30 – 18:30) Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Αίθουσα Θεάτρου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση